Rôzne

Handlovská dolina bude mať nové zdravotné centrum: Akí LEKÁRI tam budú ordinovať?

Na výstavbu zdravotného centra získala obec Chrenovec-Brusno 1,06 milióna eur. Všetko má byť na jednom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Handlovská dolina bude mať nové zdravotné centrum: Akí LEKÁRI tam budú ordinovať?
Zdroj: TASR/František Iván

Obec Chrenovec-Brusno v okrese Prievidza zastreší poskytovanie zdravotnej starostlivosti obyvateľom handlovskej doliny v novom zdravotnom centre. Na jeho výstavbu získala z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) takmer 1,06 milióna eur. Informovalo o tom Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR na svojej stránke na sociálnej sieti.

„Výsledkom projektu má byť poskytovanie zdravotnej starostlivosti na jednom mieste. V centre má byť pod jednou strechou šesť lekárov, z toho dvaja všeobecní lekári pre dospelých, jeden všeobecný lekár pre deti a dorast, ďalej tam má byť aj jedna gynekologická, jedna stomatologická a jedna fyzioterapeutická ambulancia," priblížilo ministerstvo.

V centre integrovanej zdravotnej starostlivosti bude aj nová podporná zdravotná služba, a to poradňa zdravia. „Súčasťou podporeného projektu je zabezpečenie vhodných priestorov a tiež ich vybavenie zdravotníckou technikou," doplnilo MIRRI.

Nové zdravotné centrum plánuje samospráva obce zriadiť na jar 2023. Trojpodlažný objekt vznikne prostredníctvom rekonštrukcie a dostavby existujúcej budovy vedľa súčasného strediska, ktoré už nevyhovuje požiadavkám lekárov i pacientov, pripomenul pred časom starosta Tibor Čičmanec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM