Správy

Koronavírus: Dôležité pre Handlovú, sociálne oddelenie bude doručovať lieky, potraviny či drogériu

Pracovníci sociálneho oddelenia Mestského úradu (MsÚ) v Handlovej zabezpečia bezkontaktné doručenie nákupu potravín, drogérie a liekov pre seniorov.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Dôležité pre Handlovú, sociálne oddelenie bude doručovať lieky, potraviny či drogériu
Zdroj: pixabay.com

Službu v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu budú môcť využiť v pracovných dňoch, nahlásiť sa musia na oddelenie vždy dopoludnia. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Služby pre klientov, ktorí sú bez rodinného zázemia a podpory okolia, budú zabezpečené podľa zmluvy bez obmedzení. Mesto sa zároveň obracia na rodinných príslušníkov vo veci obmedzenia činnosti opatrovateľskej služby. Ak je v ich možnostiach na prechodný čas zabezpečiť opateru a pomoc v domácnosti svojim príbuzným, aby neváhali a pozastavili tak poskytovanie opatrovateľskej služby,“ uviedla Paulínyová.

Opatrovateľky mesta podľa nej dostali ochranné pomôcky a boli poučené, ako postupovať v prípade problematických udalostí. „V prípade, že by opatrovateľka nemala pri výkone svojho povolania rúško, hrubo porušuje nariadenia mesta,“ upozornila.

Sociálne oddelenie MsÚ sa tiež zameriava na prevenciu nákazy a šírenia ochorenia COVID-19. „Pre prijímateľov sociálnych služieb, napríklad v lokalite Baníckej kolónie, sú distribuované informačné letáky do každej domácnosti so základnými informáciami a kontaktmi prostredníctvom terénnej sociálnej práce. V obytných domoch s bytmi osobitného určenia sú zverejnené plagáty so základnými a potrebnými informáciami pre seniorov,“ dodala hovorkyňa mesta.

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM