Samospráva

Handlová ponúka na predaj viaceré budovy: Koľko chcú za kolkáreň?

Máte záujem o nehnuteľnosť? Handlovská samospráva ponúka na predaj kolkáreň aj historické domy.

Ilustračný obrázok k článku Handlová ponúka na predaj viaceré budovy: Koľko chcú za kolkáreň?
Zdroj: Mesto Handlová

Mesto Handlová ponúka na predaj kolkáreň aj historické domy. Do svojho rozpočtu tak môže získať desaťtisíce eur. Zámer predať prebytočný majetok formou obchodných verejných súťaží odobrili i mestskí poslanci, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Kolkáreň

Mesto už vyhlásilo niekoľko verejných súťaží na predaj kolkárne, žiadna však doteraz úspešná nebola. „Naposledy sme ju vyhlásili vlani v júni s minimálnou kúpnou cenou stanovenou znaleckým posudkom zníženou o 25 percent vo výške 72 000 eur. Do súťaže sa nikto neprihlásil," spomenula Paulínyová.

V októbri 2020 dostalo mesto podľa nej ponuku na kúpu kolkárne a pozemkov za sumu 72 000 eur od handlovskej spoločnosti. „Firma chce nehnuteľnosť zrekonštruovať a vytvoriť v nej priestory určené na obchodné a neziskové účely. Mestské zastupiteľstvo preto schválilo zámer predať prebytočný majetok mesta. Minimálna východisková kúpna cena je 72 000 eur,“ doplnila.

Ďalšie budovy

Samospráva chce predať i budovu na Partizánskej ulici. „Objekt je klasifikovaný ako budova zdravotníckeho a sociálneho zariadenia. Spolu s budovou ponúka na predaj aj parcelu o výmere 223 metrov štvorcových. Minimálna východisková kúpna cena je 49 832,59 eura,“ priblížila Paulínyová.

Radnica na predaj ponúka i dom v Novej Lehote v blízkosti cesty prvej triedy, ktorý dali do užívania ešte v roku 1910 a spolu s ním i dva pozemky. Minimálnu kúpnu cenu stanovila na 13 080,53 eura. Predať sa snaží i budovu na dolnom konci s pozemkom na ulici Prievidzská. Rodinný dom dali do užívania ešte v roku 1890, v súčasnosti nie je udržiavaný. „V roku 2020 bol v dome rozsiahly požiar drevených konštrukcií krovu a stropov. Jeho následkom došlo k vážnym statickým poruchám prvkov dlhodobej životnosti. Minimálna kúpna cena je 2 475,41 eura,“ dodala Paulínyová.

Záujemcovia o nehnuteľnosti môžu svoje ponuky k obchodným verejným súťažiam predkladať do 29. januára. Podmienky nájdu na internetovej stránke mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Handlovej

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM