Samospráva

Handlová neodpredá svoj podiel v Handlovskej energetike: Akú sumu mestu ponúkli?

Mestskí poslanci rozhodli o tom, že samospráva neodpredá svoj podiel v Handlovskej energetike. Takéto sú dôvody.

Ilustračný obrázok k článku Handlová neodpredá svoj podiel v Handlovskej energetike: Akú sumu mestu ponúkli?
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Mesto Handlová neodpredá Hornonitrianskym baniam Prievidza (HBP) svoj menšinový obchodný podiel v spoločnosti Handlovská energetika. Uzniesli sa na tom mestskí poslanci na svojom rokovaní.

Vývoj hospodárstva

S ponukou na odpredaj menšinového podielu vo výške 0,14 percenta oslovili mesto HBP. Svoj záujem odôvodnili reštrukturalizáciou svojich podnikateľských aktivít. Za podiel mestu ponúkli sumu takmer 2 000 eur.

„Mesto zvažovalo odpredaj tohto obchodného podielu 0,14 percenta, ktorý bol vo výške takmer 2 000 eur. Vzhľadom na budúci vývoj a strategické zámery vo vývoji tepelného hospodárstva sa mesto rozhodlo tento obchodný podiel neodpredať," uviedol vedúci ekonomického oddelenia Mestského úradu v Handlovej Peter Mendel.

Správy z hornej Nitry

Budúcnosť ukáže

Mendel plány mesta nekonkretizoval, všetko podľa neho ukáže najbližšia budúcnosť a pripravovaný transformačný proces. Uznesenie z mestského zastupiteľstva mesto doručí baniam a bude čakať na ich reakciu, či ho opätovne nevyzvú a neponúknu mu iný spôsob odkúpenia podielu, doplnil vedúci ekonomického oddelenia.

„Prípadný odpredaj podielu by v konečnom dôsledku nemal veľký význam, pretože ten podiel je minimálny. Rovnako je to vzhľadom aj na rozhodovacie kompetencie mesta smerom k Handlovskej energetike, a takisto aj sanáciu prípadných budúcich strát z podnikateľskej činnosti tejto obchodnej spoločnosti. Myslím, že odpredaj výrazné dopady na mesto nemá," dodal Mendel.

Väčšinovým akcionárom v Handlovskej energetike je spoločnosť HBP.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Handlovej a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM