Rôzne

Handlová bojuje s teplom: Schladenie a prekrytie na námestí, obmedzenie radnice

Horúce dni dávajú zabrať aj Handlovej, ktorá vykonala viaceré opatrenia. Ľudí majú ochrániť tieto veci.

Ilustračný obrázok k článku Handlová bojuje s teplom: Schladenie a prekrytie na námestí, obmedzenie radnice
Zdroj: Mesto Handlová

Ľudí na Námestí baníkov v Handlovej schladí počas letných horúčav fontána i vodná hmla. Samospráva pre vysoké teploty upravila i pracovnú dobu zamestnancov na mestskom úrade (MsÚ). Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Centrum mesta

„V centre mesta je počas leta spustená fontána, ktorá ochladzuje okolie. Už od roka 2018 je nainštalovaná na námestí i vodná hmla, ktorá je v prevádzke počas vysokých vonkajších teplôt v čase od 11.00 do 12.00 hod. a od 14.00 do 16.00 hod.," uviedla Paulínyová.

Na ochranu pred slnečnými lúčmi na detskom ihrisku na námestí mesto podľa nej nainštalovalo jeho prekrytie, ktoré umožňuje deťom a mamičkám stráviť tam čas. Oddýchnuť si môžu i na priľahlých trávnatých plochách námestia.

Správy z hornej Nitry

Mestský úrad

Samospráva v súvislosti s vysokými teplotami upravila na tento týždeň i pracovný čas zamestnancov na MsÚ. „Posun pracovnej doby vyplýva z povinnosti zamestnávateľa z pohľadu bezpečnosti pri práci. Vzhľadom na to, že budova handlovského úradu nie je plne klimatizovaná a pre aktuálne tropické teploty, zamestnanci budú mať upravenú pracovnú dobu do piatka 25. júna," ozrejmila hovorkyňa mesta.

Mesto podľa nej odporúča, aby obyvatelia v prípade tropických horúčav prednostne kontaktovali zamestnancov MsÚ elektronicky, respektíve telefonicky, vyhýbali sa pobytu na verejných priestranstvách počas vysokých teplôt a dodržiavali pitný režim. „Odporúčania, ako zvládnuť horúčavy, sú dostupné i na stránke Úradu verejného zdravotníctva SR," dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Handlovej a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM