Katarína Vlčková Rôzne

Global Money Week už prebieha aj v Prievidzi: Mladí diskutujú o význame peňazí

Celoslovenská akcia odštartovala aj na prievidzských školách. Ako začať podnikať, ako premeniť odpad na zisk, ako pomôcť obci. Tak aj toto sú témy, ktorými sa bude zaoberať Global Money Week, projekt Nadácie pre deti Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Global Money Week už prebieha aj v Prievidzi: Mladí diskutujú o význame peňazí
Zdroj: Webnoviny.sk

Akcia je zameraná na deti a mladých ľudí, ktorých sa tento problém najviac dotýka. Do týždňa osláv finančného vzdelávania, ktorý potrvá až do 17. marca, je celkovo zapojených osem lektorov Školy rodinných financií. Mladí sa môžu aktívne zapájať do otvorených diskusii počas vyučovacích hodín. Dozvedia sa, ako napríklad funguje banka.

„Počas vyučovania, ale aj mimo neho budú deti i mladí ľudia diskutovať o význame peňazí v meniacom sa ekonomickom systéme, pochopia, ako šetriť, sporiť a ako myslieť na finančnú budúcnosť. Jednoducho, bez dobrých znalostí a vedomostí o finančnom trhu a jeho tovaroch sa dnes ťažko dajú urobiť správne rozhodnutia,“ uviedla Alena Matušková zo Školy rodinných financií, ktorú realizuje Nadácia pre deti Slovenska.

Pri príležitosti akcie Poznaj svoje peniaze, ktorý realizuje Nadácia pre deti Slovenska, sa celkovo zapojilo do Global Money Week 15 základných a 17 stredných škôl zo všetkých regiónov Slovenska, povedala Martina Slušná z Nadácie pre deti Slovenska.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM