Zuzana Vajayová Iné športy

GK Bratislava obhájil titul v minigolfe družstiev

Výsledky 15. kola ligy družstiev v minigolfe a majstrovstiev SR v kategórií jednotlivcov.

V uplynulý víkend (9. – 10.7.2011) sa v areáli minigolfového ihriska MTGK Brezno uskutočnilo záverečné 15. ligové kolo ligy SR v minigolfe. Vyvrcholenie sľubovalo dramatickú zápletku v „boji“ o celkové prvenstvo, nakoľko vedúcemu teamu GK Adara Trnava stačilo na zisk titulu víťazstvo, resp. neskončiť za družstvom GK Bratislava. Na turnaj sa však najlepšie pripravilo družstvo GK Bratislava, ktoré si vybojovalo prvenstvo v turnaji a tým aj celkové víťazstvo. Obhájili tak vlaňajšie víťazstvo a budú SR reprezentovať na prelome septembra a októbra na Europa cupe v talianskom Vergiate. Druhé miesto v celkovom poradí si vybojovalo družstvo GK Adara Trnava a bronzové medaily si na krk zavesili hráči MTGK Brezno. Štvrté skončilo družstvo 1. MTGC Prievidza, piate GK Bankov Košice a šiesty GK Trnava.

Zaujímavosťou boli suverénne víťazstva nových majstrov SR v kategórií jednotlivcov pre rok 2011 ako aj to, že nikomu z vlaňajších šampiónov sa nepodarilo obhájiť titul. A tak sa novým majstrom SR v mužoch stal Peter Bubelíny (MTGK Brezno), pred druhým Ľubomírom Zontágom (GK Bratislava – prvá medaila po prechode z juniorskej kategórie) a tretím Michalom Ištvánom (MTGK Brezno). V ženách si po trojročnej prestávke titul opäť „vychutnala“ Erika Oršulová (1. MTGC Prievidza), ktorá zvíťazila nad obhajkyňou Veronikou Videnovou (GK Trnava) a aj domácou Vandou Kupcovou (MTGK Brezno). Kuriozitou takisto bola skutočnosť, že v kategórií seniorov sa na stupne víťazov postavili len Ivanovia. Zvíťazil Roemer (GK Adara Trnava), pred druhým Bušom (GK Bratislava) a tretím Švejdom (GK Trnava). Kategóriu juniorov vyhral Miroslav Čibik (GK Adara Trnava), pred obhajcom titulu Radovanom Struhárom (1. MTGC Prievidza) a tretím Oliverom Kažimírom (GK Bankov Košice).

Výsledky 15. kola ligy SR v minigolfe:

//Ligové družstvá: //

  1. GK Bratislava – 515 úderov
  2. GK Adara Trnava – 544 úderov
  3. MTGK Brezno – 565 úderov
  4. 1. MTGC Prievidza – 568 úderov
  5. GK Bankov Košice – 597 úderov
  6. GK Trnava – 622 úderov

Konečné poradie ligy SR – ročník 2010/11:

  1. GK Bratislava – 87 bodov
  2. GK Adara Trnava – 86,5 bodu
  3. MTGK Brezno – 53 bodov
  4. 1.MTGC Prievidza – 44 bodov
  5. GK Bankov Košice – 23,5 bodu
  6. GK Trnava – 22 bodov

Výsledky súťaže jednotlivcov – majstrovstvá SR v jednotlivých kategóriách:

//Muži: //

  1. Bubelíny Peter (MTGK Brezno) 177 úderov
  2. Zontág Ľubomír (GK Bratislava) 195 úderov
  3. Ištván Michal (GK Adara Trnava) 197 úderov

//Ženy: //

  1. Oršulová Erika (1. MTGC Prievidza) 229 úderov
  2. Videnová Veronika (GK Trnava) 246 úderov
  3. Kupcová Vanda (MTGK Brezno) 258 úderov

//Juniori: //

  1. Čibík Miroslav ( GK Adara Trnava) 197 úderov
  2. Radovan Struhár (1. MTGC Prievidza) 206 úderov
  3. Kažimír Oliver (GK Bankov Košice) 215 úderov

//Seniori: //

  1. Roemer Ivan (GK Adara Trnava) 202 úderov
  2. Buš Ivan ( GK Bratislava) 217 úderov
  3. Švejda Ivan ( GK Trnava) 219 úderov
  4. a 2. kolo slovenskej ligy nového ročníka 2011/2012 v minigolfe pokračuje dvojdňovým turnajom v termíne 30. – 31.júla 2011 na miniaturgolfovom ihrisku Dutaf Dubnica nad Váhom a bude to zároveň aj posledná príprava juniorov pred juniorskými majstrovstvami Európy v talianskom Naturnse (6. – 14.8.2011), ktorých sa spolu s vedúcim výpravy Ing. Františkom Drgoňom (GK Trnava) a kaučom Ing. Mariánom Havlíkom (GK Bratislava) zúčastnia reprezentanti Miroslav Čibik (GK Adara Trnava), Radovan Struhár, Marko Gróf (obaja 1. MTGC Prievidza), Oliver Kažimír, Daniel Kraviansky a Lukáš Barylík (všetci GK Bankov Košice).

Na majstrovstvá sveta mužov a źien do švédskeho Štockholmu v termíne 18. – 28.8.2011 vedenie SZDG (Slovenský zväz dráhového golfu) nominovalo ženy Veroniku Videnovú (GK Trnava) a Eriku Oršulovú (1. MTGC Prievidza). Mužov budú reprezentovať Ing. René Šimanský (zároveň aj vedúci výpravy), Miroslav Čibik, Michal Ištván (všetci GK Adara Trnava), Jakub Kalník, Ľubomír Zontág (obaja GK Bratislava), Peter Bubelíny (MTGK Brezno) a Radovan Struhár (1. MTGC Prievidza). O kvalitnú prípravu loptičiek sa budú starať kauči Michal Csontos a Ladislav Ištván (obaja MTGK Brezno).

Veríme, že po vlaňajších menej úspešných vystúpeniach si minigolfisti napravia reputáciu a na vrcholných podujatiach sa vypnú k excelentným výkonom a aspoň polovica sa prebojuje do záverečných bojov KO systému, kde sa môže stať čokoľvek a prekvapenie na úkor favoritov môže byť na svete.

Zdroj: Peter Struhár Foto: Ilustračné

Minigolf
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM