Katarína Vlčková Kultúra

FOTO unikátnej výstavy v Prievidzi: Galériu zaplavili desiatky obrazov od významných výtvarníkov

Do Prievidze zavítala výstava diel niekoľkých desiatok najvýznamnejších českých výtvarníkov. Tí si takouto cestou uctili sté výročie narodenia jedného z najosobitejších spisovateľov druhej polovice 20. storočia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO unikátnej výstavy v Prievidzi: Galériu zaplavili desiatky obrazov od významných výtvarníkov
Foto: Katarína Vlčková

Výstava s názvom Pocta Bohumilovi Hrabalovi mala premiéru v marci na Staromestskej radnici v Prahe. Tešila sa veľkému záujmu umelcov i milovníkov umenia. 5. augusta dorazila aj do priestorov galérie Art pointu v Prievidzi.

Bohumil Hrabal bol významným spisovateľom a českým prozaikom. Jednými z jeho najvýznamnejších diel, ktoré majú aj svoju sfilmovanú podobu, sú novela Ostře sledované vlaky, Posřižiny a v neposlednom rade Obsluhoval jsem anglického krále.

Projekt s názvom Pocta Bohumilovi Hrabalovi je ďalším, v poradí už dvadsiatymprvým, zo série takzvaných domácich úloh, ktoré zadáva výtvarníkom galerista Miroslav Lipina z Galérie La Femme.

Už tradične sa ich zúčastňuje približne 70 umelcov zvučných mien, akými sú Jiří Anderle, Adolf Born, Vladimír Suchánek, Boris Jirků, Milan Chabera, David Vávra, Kateřina Černá, Barbora Olmrová, Tomáš Hřivnáč a mnohí ďalší.

Výstava potrvá do 1.septembra 2014.

Pozrite si foto v našej galérii!

Unikátna výstava Pocta Bohumilovi Hrabalovi už aj v Prievidzi
20
Galéria
Foto: Katarína Vlčková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM