Kultúra

Exkluzívna predpremiéra: Radošinci prichádzajú do Prievidze so Zmiešanou štvorhrou

Kultúrne a spoločenské stredisko v Prievidzi vám spolu s Radošinským naivným divadlom prinášajú exluzívnu predpremiéru divadelnej inscenácie Zmiešaná štvorhra. Tú si už v utorok, 17. novembra 2015 o 19.00 h môžete pozrieť na divadelných doskách Domu kultúry v Prievidzi!

Ilustračný obrázok k článku Exkluzívna predpremiéra: Radošinci prichádzajú do Prievidze so Zmiešanou štvorhrou
Zdroj: Dnes24.sk

Po storočnom historickom dobovom výlete do Radošiny a blízkeho slovenského okolia, ktorý bol obsahom dvoch predchádzajúcich hier (Polooblačno a Sčista-jasna), autora Stanislava Štepku oslovila naša prítomnosť so všetkým, čo terajší život prináša!

V komediálnej inscenácii, ktorú Stanislav Štepka nazval Zmiešaná štvorhra, skúmajú typickými výrazovými prostriedkami Radošinského naivného divadla, teda humorom, satirou a vtipným herecko-režijným stvárnením, momentálny stav či kvalitu súčasného slovenského života, mieru nášho úsilia a najmä hľadania ľudského šťastia.

V čom je zmysel ľudského šťastia? V zabezpečenom živote a v pekných veciach? Vo fungujúcich medziľudských vzťahoch? V krásnom snívaní? Autor a divadlo sa podujali na dvadsaťštyriho­dinový, možno až indiskrétny výskum a pohľad do života dvoch úplne odlišných slovenských rodín, a takto chcú podať čo najkonkrétnejšiu správu o trpko-smiešnych účastníkoch tejto dedinsko-mestskej ľudskej zápasovej štvorhry či hry, v ktorej sa tak trochu nepriamo zápasí o zmysel ľudského šťastia. Hru Zmiešaná štvorhra v Radošinskom naivnom divadle režíruje režisér Ondrej Spišák v dramaturgii Dariny Abrahámovej, bude v nej účinkovať skoro celý súčasný súbor.

Vstupné: 15,00 € a vstupenky sú už v predaji v pokladni DK Prievidza!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM