Zuzana Vajayová Iné športy

Džudisti TJ SOKOL Prievidza na MSR mužov a MVC Galanta

Opäť dva úspešné víkendy v podaní judistov TJ SOKOL Prievidza. V sobotu 29.10.2011 sa konali Majstrovstvá Slovenskej republiky mužov a žien v jude v Rimavskej Sobote.

Za TJ štartoval Juraj Svoboda a už vo farbách VŠC Dukla Banská Bystrica štartoval na tomto podujatí náš odchovanec Štefan Matiaš. Juraj nastúpil v hmotnosti do 90 kg, kde sa mu nepodarilo preraziť. Štefan, ktorí je vekovo ešte len dorastenec obsadil v mužskej kategórii do 60 kg pekné 3. miesto.

O týždeň neskôr 5.11.2011 putovala naša 3 členná výprava na Medzinárodnú veľkú cenu Galanty. Tu si naši pretekári zmerali sily z rovesníkmi z Maďarska, Ruska, Českej republiky, Rumunska a samozrejme Slovenska. V kategórii starších žiačok do 44 kg nastúpila Rebeka Bahulová a v kategórii starších žiakov vo váhe do 50 kg nastúpil Matej Škultéty. Tentoraz sa im nepodarilo siahnuť na medaile, keď skončili na 4. a 5. mieste. Vo váhe do 50 kg sme mali ešte jedného pretekára a to Jána Matiaša, ktorý po výbornom výkone postúpil až do finále, kde prehral s pretekárom Českej republiky a obsadil pekné 2. miesto.

Naši sa na tatami vedia pobiť a častokrát rozhoduje o medaile krátkodobá nepozornosť, nesústredenosť, ktorá rozhodne o výsledku. Tieto taktické a aj technické veci sa snažíme na tréningu postupne u tejto vekovej kategórii vyladiť a u nižších vekových kategórií sa zameriavame najmä na technické zručnosti a pohybovú prípravu, čo je základom úspechu v neskoršom veku, poprípade zaradenia do mládežníckych výberov pre tento šport, kde máme momentálne dvoch pretekárov a to Mateja Škultétyho a odchovanca Štefana Matiaša, ktorí od nedele 6.11.2011 až do 12.11.2011 sú na sústredení v Jasenskej doline organizovanom Centrom talentovanej mládeže Sever, kde naberajú nové skúsenosti a technicko taktické zručnosti.

Zdroj: TJ SOKOL Prievidza

Majstrovstva_judo_PD
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM