Martin Valenta Iné športy

Džudisti sa znova vrátili zo súťaží s medailami

Džudisti TJ SOKOL Prievidza priniesli domov cenné kovy z dvoch podujatí.

V sobotu 4.12.2010 v Mar­tine – Záturčí sa konal 13. ročník Vianočného turnaja v jude, ktorý organizoval TJ Sokol Vrútky. Za TJ SOKOL Prievidza štartovalo na turnaji šesť pretekárov v kategóriách mini, mladších a starších žiakov a žiačok.

//Na tomto turnaji som očakával od našich pretekárov medailové umiestnenia, čo vyplývalo z umiestnení z predchádzajúcich náročných turnajov, ich momentálnej výbornej formy v závere sezóny a ich pretekárskych kvalít. Niektorým sa podarilo vystúpiť na stupienok najvyšší, keď v predchádzajúcom období im zlato uniklo vždy o vlások. //, povedal tréner Ľudovít Škultéty.

Dvaja naši pretekári Matej Škultéty a Štefan Matiaš odchádzali do Martina ešte skôr 3.12.2010 na krátkodobé sústredenie kde boli nominovaný CTM Sever/Centrom talentovanej mládeže/ Sústredenie sa konalo pred pohárom družstiev CTM, ktoré bolo následne v sobotu 4.12.2010 v Po­prade. Do Popradu nakoniec odchádzal len Matej Škultéty, nakoľko Matiašovi Štefanovi sa nepodarilo zhodiť potrebné kilá do požadovanej váhy.

Výsledky 13. ročníka Vianočného turnaja:

** Mini žiaci/8 – 10 rokov/**: Denis Škultéty do 30 kg 1. miesto Martin Vaško do 42 kg 2. miesto

Alex Guláš do 27 kg 3. miesto

Mladší žiaci a žiačky/ 11 – 12 rokov/: Rebeka Bahulová do 40 kg 2. miesto Ján Matiaš do 42 kg 1. miesto

Starší žiaci/13 – 14 rokov/: Marek Tubl do 46 kg 1. miesto

Výsledky Slovenského pohára CTM družstiev:

1. miesto CTM Sever /za TJ Sokol Prievidza štartoval starší žiak do 45 Kg Matej Škultéty/
2. miesto CTM Západ
3. miesto CTM Juh
4. miesto CTM Východ

Turnaj CTM spočíva v turnaji 4 družstiev/výber z váhových kategórií chlapcov a dievčat starších žiakov a žiačok, dorastencov a dorasteniek, juniorov a junioriek/ – CTM Sever, CTM Juh, CTM Východ a CTM západ, keď CTM Sever pod vedením trén era Ing. Miroslava Šenkára tento Slovenský pohár družstiev CTM na rok 2010 vyhralo. Nominovanie našich pretekárov na sústredenia CTM Sever, do družstva CTM Sever či už ich celkové zaradenie do tohto centra je len potvrdením kvalít pretekárov a je na nich ako sa dokážu prebojovať do vyšších zložiek výberov. Nominácia a zaradenie do CTM jednotlivých krajov je len základným nominačným prvkom na ceste k reprezentácii a vyžaduje veľké úsilie, potu a driny sa dostať do reprezentácie SR, čo vôbec v tomto športe nie je jednoduché.

judo 4.12.2010
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM