Martin Valenta Rôzne

Doterajšia pomoc po povodniach na Hornej Nitre

Pocas prvého týždna bola organizáciou Človek v ohrození distribuovaná materiálna pomoc, vrátane zapožičania vysúšačov a čerpadiel. V spolupráci so samosprávami, bola pomoc doručená do Prievidze, Handlovej, Novák, ako aj do obcí Ráztočno, Jalovec, C

Súčasťou materiálnej pomoci boli predovšetkým hygienické a dezinfekčné prostriedky, ako aj pracovné nástroje a pomôcky. V Prievidzi bola pomoc realizovaná v spolupráci s farským úradom a potom predovšetkým na ZŠ Rastislavovej. V Handlovej sme zabezpečili materiálnu výpomoc aj Domu sociálnych služieb Jasmin.

Aktuálne je v teréne viac ako 40 výkonných naftových vysúšačov a 15 elektrických odvlhčovačov, predovšetkým v bytových priestoroch rodinných domov a ďalej aj vo verejných budovách. Na základe splnenia týchto podmienok organizácia Človek v ohrození prepláca aj pohonné hmoty.

Druhý týždeň sa terénni pracovníci organizácie Človek v ohrození predovšetkým zamerali na monitoring zasiahnutých domácnosti, na základe ktorého je možné požiadať o finančnú výpomoc pre konkrétne rodiny.

Na základe materiálnej pomoci spoločnosti IKEA a monitoringu nedávnymi povodňami poškodených verejných budov, bol realizovaný dar pre Základnú školu Rastislavovu v Prievidzi, Materskú škôlku v Jalovci a Zariadenie núdzového bývania a Útulok – zariadenie sociálnych služieb v Prievidzi. Dar v celkovej výške 4 500 € zahŕňal predovšetkým nábytok – najmä postele, vrátane madracov, posteľného prádla a vankúšov, ale aj stoly – katedry, skrine a koberce.

clovek cloveku
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM