Daniel Palacka Samospráva

Dobrá správa pre prievidzské mamičky a ich drobcov: Prebaľovací pult priamo v centre!

V Prievidzi máme prvý mestský prebaľovací pult. Nachádza sa priamo v centre mesta. Viac info v článku.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre prievidzské mamičky a ich drobcov: Prebaľovací pult priamo v centre!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Viaceré mamičky sa na nás obrátili s požiadavkou, že im chýbajú v Prievidzi prebaľovacie pulty. V obchodných centrách, síce sú, ale v ich prípade ide skôr o okrajové časti mesta. Táto myšlienka nás oslovila, a tak sme hľadali riešenia, ako vyjsť mamičkám v ústrety,“ opísala dôvody prečo zriadili pult primátorka mesta Katarína Macháčková.

Prebaľovací pult sa nachádza priamo v centre mesta na Námestí slobody č.16 v priestoroch verejných toaliet, ktoré sú v budove mestského úradu z bočnej strany. Prevádzková doba pultu je pondelok až piatok od 8.00 h do 18.00 h. Súčasťou pultu je všetko, čo mamičky (oteckovia) :) pri prebaľovaní dieťaťa potrebujú.

O zvýšenom záujme o túto novú službu svedčí aj vyjadrenie zamestnanca, ktorý zodpovedá za čistotu a poriadok týchto priestorov „som milo prekvapený, že už od prvého dňa je tento pultík mladými rodičmi dosť využívaný. Výhodou týchto toaliet je čistota, poriadok a predovšetkým aj bezbariérový prístup, čo je pre kočíky nevyhnutné.“

„V prípade, že prvý prebaľovací pult bude z dlhodobejšieho pohľadu využívaný, sme pripravený zriadiť aj ďalšie pulty a to najmä v blízkosti centrálnych detských ihrísk,“ dodala primátorka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM