Katarína Vlčková Kultúra

Dobrá správa pre milovníkov kvalitnej kávy: Baristická súťaž v Prievidzi + program pre verejnosť

Milovníci voňavej kávy si prídu onedlho na svoje. Káva bude mať sviatok v podobe baristickej súťaže. Baristi sa predvedú svojim talentom a priblížia návštevníkom kultúru pitia kávy.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre milovníkov kvalitnej kávy: Baristická súťaž v Prievidzi + program pre verejnosť
Zdroj: TASR

Stredná odborná škola obchodu a služieb v spolupráci s mestom Prievidza a odborným garantom Školou baristu sa zapojí do 2. ročníka baristickej súťaže Prievidzský rytier čiernej dámy. Podujatie sa bude konať už tento piatok o 8:30 v Dome kultúry na Ulici Madvu a je určené aj pre širokú verejnosť.

„Kávové variácie a kultúru pitia kávy odštartujú súťažiaci z celého Slovenska. V miestnosti s lákavou arómou sa baristi predvedú svojimi zručnosťami, talentom a fantáziou. Jednoducho vydajú zo seba to najlepšie – vycítia estetický moment a schopnosť objavovať nevšednosť v každodennosti. Práve tieto pravidlá platia v baristickom umení,“ priblížil udalosť vedúci kancelárie primátorky a splnomocnenec pre etiku a komunikáciu Alojz Vlčko.

Ako pokračoval, organizátori veria, že v káve sa oplatí hľadať niečo krásne. Zároveň vzbudiť záujem u žiakov i verejnosti, posunúť kultúru pitia kávy a servis na úroveň, ktorú si právom zaslúži.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM