Katarína Oravská Samospráva

Dobrá správa: Na viacerých prievidzských sídliskách pribudnú parkovacie plochy

Dobré správy pre obyvateľov troch prievidzských sídlisk. Vzniknú desiatky parkovacích miest. Mesto už začalo o obstarávaním.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa: Na viacerých prievidzských sídliskách pribudnú parkovacie plochy
Zdroj: TASR

„Mesto Prievidza začalo proces verejných obstarávaní, ktorých výsledkom bude vybudovanie spevnených plôch. Parkovacie miesta pribudnú na sídliskách Necpaly, Píly a Zapotôčky,“ uviedol hovorca Prievidze Michal Ďureje.

Poslanci mestského zastupiteľstva v jarných mesiacoch vybrali v štyroch volebných obvodoch lokality kde pribudnú nové spevnené plochy pre státie osobných automobilov. Najviac miest na parkovanie pribudne na sídlisku Zapotôčky na Ulici Fándlyho, kde je predmetom verejného obstarávania vybudovanie spevnenej plochy s kolmým státím pre približne 40 osobných motorových vozidiel. Zároveň sa zrealizuje vodorovné a zvislé dopravné značenie na celej existujúcej ploche s vyznačením priestorov pre umiestnenie kontajnerov a vstupov do priestorov existujúcich mopedárni.

Na Veľkonecpalskej ulici by malo pribudnúť 28 nových miest na parkovanie. Trinásť parkovacích miest pribudne aj na Svätoplukovej ulici na sídlisku Píly. Všetky nové parkovacie miesta budú vyznačené novým vodorovným dopravným značením.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM