Webnoviny - Basketbal

Do Prievidze sa po Fearsovi vrátil aj Szalay

Do slovenského extraligového basketbalového klubu BC Prievidza sa vrátila ďalšia opora z minulej sezóny. Po nedávnom návrate amerického rozohrávača Jeremyho Fearsa sa Hornonitrania dohodli na spolupráci s pivotom Gabrielom Szalayom.

„Už v stredu večer sme s Gabom podpísali zmluvu do konca aktuálnej sezóny. Sme veľmi radi, že sme získali silového pivota, ktorý doteraz v našom kádri absentoval. Szalayovou výhodou je, že pozná prievidzský kolektív i prostredie a nepotrebuje sa aklimatizovať. Dúfame, že nám jeho angažovanie pomôže odlepiť sa z dna extraligovej tabuľky,“ povedal vo štvrtok pre agentúru SITA prezident BC Prievidza Maroš Pavlenda.

Šéf „baníkov“ vzápätí doplnil, že klub momentálne už neplánuje dopĺňať káder ďalšími hráčmi. „Uvidíme, ako sa bude dariť tímu, ktorý máme v súčasnosti k dispozícii. Možno sa však ešte v blízkej budúcnosti predsa len pokúsime získať jedného pivota,“ uzavrel Pavlenda.

Práve príchod Fearsa pôsobí na Prievidžanov zatiaľ ako pokropenie živou vodou. Posledný tím extraligy zvíťazil ešte pred štrajkom licencovaných rozhodcov v Žiline (90:88) a v stredu sa postaral o jedno z najväčších prekvapení doterajšieho priebehu sezóny, keď ešte bez Szalaya triumfoval na palubovke úradujúceho majstra z Pezinka (94:92). V oboch dueloch bol hrdinom práve Fears, ktorý v Pezinku zaznamenal 37 bodov.

Center Prievidze Gabriel Szalay (vpravo)Foto: SITA/Dušan Hein PRIEVIDZA 16. decembra (WEBNOVINY)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM