Rastislav Búgel Kultúra

Deti z detských domovov sa predvedú: Svoj talent ukážu v prievidzskom dome dome kultúry

Predviesť svoj talent budú môcť deti z detských domovov na Najmilšom koncerte roka, ktorý organizuje Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar Prievidza.

Ilustračný obrázok k článku Deti z detských domovov sa predvedú: Svoj talent ukážu v prievidzskom dome dome kultúry
Zdroj: Dnes24.sk

Už 15. ročník podujatia sa bude konať v sobotu 2. apríla od 15.00 h v Dome kultúry v Prievidzi. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

„Najmilší koncert roka sa snaží upriamiť pozornosť verejnosti na talent detí v detských domovoch a odbúrať predsudky voči týmto deťom. Ľudia môžu vidieť, aké sú šikovné, a že sú rovnaké ako iné deti, ale mali jedinú smolu – nemohli vyrastať so svojimi rodičmi,“ uviedol Ďureje.

Prítomných divákov podujatia bude sprevádzať moderátorka Hanka Bendová, hlavným hudobným hosťom bude speváčka Celeste Buckingham. „Známi umelci, ktorí vystupujú na Najmilších koncertoch roka, spolupracujú aj takouto formou s organizáciou Úsmev ako dar a robia tak bez nároku na honorár,“ pripomenul hovorca mesta.

Deti z detských domovov a náhradných rodín môžu predviesť svoje nadanie a talent pred verejnosťou v rôznych oblastiach ako sú spev, tanec, hra na hudobný nástroj, dramatická tvorba či scénický tanec. Prostredníctvom týchto umeleckých aktivít majú možnosť a priestor prezentovať svoje záujmy a podeliť sa o svoje schopnosti, túžby, myšlienky, pocity a zážitky.

Spoločnosť Úsmev ako dar je najväčšou a najstaršou celoslovenskou neziskovou organizáciou na pomoc a podporu detí z detských domovov a náhradné rodiny. Organizácia má svoje pobočky vo viacerých mestách na Slovensku vrátene Prievidze na Ulici T. Vansovej.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM