Martin Štěpánek Správy

Deti na cestách: K disciplíne bude slúžiť nové dopravné ihrisko

V areáli materskej školy na Nábreží sv. Cyrila sa v týchto dňoch dokončilo dopravné ihrisko pre deti. V poobedných hodinách bude slúžiť aj rodičom s ich deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Deti na cestách: K disciplíne bude slúžiť nové dopravné ihrisko
Zdroj: TASR

Realizácia dopravného ihriska bola zabezpečená prostredníctvom projektu „Nebezpečné hrdinstvá". Projekt je zameraný na zvýšenie povedomia detí o bezpečnosti na cestách, ktorými sú účastníkmi, získanie zásad bezpečného správania a následné uplatnenie týchto vedomostí v praktických situáciách. Z tohto dôvodu mesto Prievidza zrekonštruovalo v areáli materskej školy na Nábreží sv. Cyrila poškodenú asfaltovú plochu a následne vybudovalo detské dopravné ihrisko.

Ihrisko bude deťom teraz slúžiť na precvičovanie praktických situácií v cestnej premávke. Deti prievidzských materských škôl si tak budú môcť overiť a zdokonaliť svoje nadobudnuté vedomosti v oblasti dopravnej výchovy priamo na modelových situáciách vytvorených na dopravnom ihrisku.

Ihrisko bude využité aj popoludní

„Dopravné ihrisko bude v dopoludňajších hodinách slúžiť pre deti z materských škôl a v popoludňajších hodinách bude areál materskej školy sprístupnený širokej rodičovskej verejnosti s ich deťmi," informoval hovorca mesta Michal Ďureje. V rámci spolupráce so základnými školami plánuje mesto ešte iniciovať vzájomné návštevy a pozvania, aby boli hodiny dopravnej výchovy sprístupnené aj im.

Materská škola na Nábreží sv. Cyrila v Prievidzi dostala nové dopravné ihrisko
6
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM