Katarína Vlčková Šport

Ďalší úspech športovkýň: Veľká cena Slovenska patrí prievidzským karatistkám

V pretekoch sa predstavili okrem Slovenska aj karatisti z Chorvátska, Slovinska, Ukrajiny, Rumunska a ďalších krajín Európy. Aj naše karatistky z Prievidze sa blisli na 34. ročníku Veľkej ceny Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší úspech športovkýň: Veľká cena Slovenska patrí prievidzským karatistkám
Foto: Katarína Vlčková

Prievidzské trio v zložení Ema Brázdová, Nikoleta Merašická a Ľudmila Bačíková ukázali svoje schopnosti a valcovali súperky.

Prievidzské finále kadetiek

Medzi kata kadetkami zo Športovej školy karate pri CVČ Spektrum mala Prievidza hneď dvojité zastúpenie. V prvej časti sa do finále po voľnom kole prebojovala Merašická cez Chorvátku 5:0 a Vaňušánikovú z ŠŠK Bratislava 4:1 až do finále, kde ju čakala víťazka – klubová kolegyňa Ema Brázdová. „Brázdová mala prvé kolo tiež voľné, v druhom porazila Koporcovú z Hanko kai Senica 5:0, potom kvalitnú súperku z ME Augustínovú z Kesl ryu Praha 3:2. Vo vyrovnanom finále bola aj napriek nepresnému časovaniu presvedčivejšia Brázdová, ktorá výsledkom 4:1 prekonala Merašickú,“ povedala Dušana Čierna.

Striebro pre Bačíkovú

Pretekárka Ľudmila Bačíková skúšala formu už medzi juniorkami. Medzi staršími pretekárkami sa jej darilo, keď najprv v prvom kole zdolala Kučerovú z Budokanu Zvolen 5:0, potom Urleb zo Slovinska 5:0 a Vaňušánikovú z ŠŠK Bratislava 3:2. Podľa slov trénerky Dušany Čiernej z ŠŠK Prievidza sa vo finále pasovala s Ovečkovou z Hanko kai Senica. O tri roky staršia Seničanka zúročila svoje skúsenosti a jasne zvíťazila nad prievidzskou juniorskou novickou.
„Bola som dosť unavená, predchádzajúci víkend sme mali reprezentačné sústredenie, potom škola a zas cesta do Bratislavy. Niekedy je tento súťažný kolotoč naozaj veľmi ťažký. V zápase o finále som stratila rovnováhu a skončil takmer v môj neprospech. Ovečková mala na tejto súťaži fyzicky navrch. No keď sa chcem nominovať v tejto kategórii na budúcoročné Majstrovstvá Európy musím tvrdo makať,“ dodala k súťaži Ľudmila Bačíková.

Finálové vzpieranie

Prievidzské pretekárky sa spoločne predstavili aj v tímovej súťaži. Vo finále nastúpili proti karatistkám z Real tímu Trenčín.
„Ako tím sme išli hneď ako Ľudmila skončila finále, preto sme nemali čas rozcvičiť sa a prejsť si jednotlivé pasáže. Tak to tak aj dopadlo. Vo finále pri ukážkach reálneho súboja zabudla na jednu kombináciu a obe sme na milisekundu zmrzli. Nevedela som čo mám robiť. Išla som ju prehodiť cez seba. Ľudmila bola iba dvadsať centimetrov nad zemou a zrazu som pocítila hmotnosť jej tela na ramenách. Potom som urobila pár krokov, nevládala som ju udržať a v tom sa mi ju podarilo nadhodiť a dokončiť to všetko a spadla tvrdo na zem. Bolo to fakt vtipné. Aj napriek tomuto vzpieračskému karambolu sme však zvíťazili,“ povedala s úsmevom majsterka Európy Ema Brázdová.

K celej súťaži sa vyjadrila aj samotná trénerka. „S výsledkom súťaže som spokojná, s výkonom v individuálnych kolách až tak nie. Je to však dôsledkom prípravy družstva na Majstrovstvá regiónov, ktorých sa dievčatá zúčastnia budúci mesiac. Turecko dostalo momentálne prednosť. Som však napriek tomu rada, že aj bez špeciálnej prípravy dievčatá porážajú svoje súperky,“ dodala trénerka kata Dušana Čierna.

Zdroj, foto: Dušana Čierna zo ŠŠK PD

Karatistky ŠŠK Prievidza
3
Galéria
Foto: Katarína Vlčková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM