Daniel Palacka Samospráva

Ďalší bezbariérový priechod: Radnica chce v takomto trende pokračovať

Jeden z najfrekventovanejších prechodov pre chodcov v Prievidzi bude zrekonštruovaný. Po jej dokončení by mal spĺňať všetky parametre bezbariérového priechodu pre chodcov. Pozrite, kde sa nachádza.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší bezbariérový priechod: Radnica chce v takomto trende pokračovať
Zdroj: Dnes24.sk

Bezbariérový priechod pre chodcov by mal pribudnúť v Prievidzi na sídlisku Kopanice na Ceste V. Clementisa. Realizácia prác na priechode, ktorý podľa hovorcu Prievidze Michala Ďurejeho patrí k tým najfrekventova­nejším v meste, by mala byť dokončená už v týchto dňoch.

„Rozsah prác spočíva v posunutí priechodu do dostatočnej vzdialenosti od zastávky mestskej hromadnej dopravy na Ceste Vl. Clementisa. V dôsledku jeho posunu dôjde k dobudovaniu časti chodníka pre chodcov, kde sa dnes nachádza zeleň,“ priblížil Ďureje.

Doplnil, že na priechode bude umiestnená zámková dlažba pre nevidiacich a slabozrakých ľudí, súčasťou prác je tiež osadenie nových značiek priechod pre chodcov a posunutie značky zákaz státia. „Práce by mali byť ukončené už 19. decembra,“ uzavrel.

Mesto v tomto roku zrealizovalo podobné úpravy aj na ďalšom z frekventovaných priechodov v meste. Na základe dlhodobých požiadaviek obyvateľov zrekonštruovala v júni tohto roka mestská spoločnosť Správa majetku mesta Prievidza priechod na Ulici G. Švéniho.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM