Rôzne

Cyklotrasa Prievidza – Bojnice je dokončená: Čo na nej vybudovali?

Doprava by sa mala zlepšiť. Prievidzská radnica dokončila projekt vybudovania cyklotrasy.

Ilustračný obrázok k článku Cyklotrasa Prievidza – Bojnice je dokončená: Čo na nej vybudovali?
Zdroj: TASR

Prievidzská samospráva oficiálne ukončila v týchto dňoch výstavbu cyklotrasy medzi Prievidzou a Bojnicami. Cyklistické chodníky majú dĺžku viac ako 3,6 kilometra, súčasťou projektu je i doplnková infraštruktúra. Investíciu financovalo mesto z Integrovaného regionálneho operačného programu a vlastných zdrojov.

Preprava

„Predmetom projektu bolo vybudovanie cyklotrasy na katastrálnych územiach miest Prievidza a Bojnice, ktorá má slúžiť najmä na prepravu do zamestnaní a významných miest občianskej infraštruktúry medzi týmito mestami," pripomenul hovorca mesta Michal Ďureje.

V rámci projektu samospráva podľa neho zabezpečila vybudovanie 3 666,4 metra cyklistických chodníkov a spoločných chodníkov pre cyklistov a peších a výstavbu štyroch prvkov doplnkovej cyklistickej infraštruktúry – odpočívadiel – vrátane cyklostojanov a oddychových priestorov.

Správy z hornej Nitry

Lepšia prepojenosť

„Hlavným cieľom projektu bolo zvýšenie podielu cyklistickej dopravy na celkovom počte prepravených osôb a celkovej atraktivity cyklistickej a nemotorovej prepravy v mestách Prievidza, Bojnice a v blízkom regióne," skonštatoval.

Výsledkom investície má byť podľa mesta zlepšená prepojenosť k miestam občianskej infraštruktúry a uzlom hospodárskeho významu, zvýšený podiel cyklistickej prepravy na celkovom počte prepravených osôb, ako i prepojenie na terminály verejnej osobnej dopravy.

S výstavbou cyklotrasy začal dodávateľ v marci minulého roka. Na realizáciu investície získala samospráva nenávratný finančný príspevok vo výške 1 353 677,06 eura.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM