Rôzne

Chcete naučiť deti korčuľovať? V Prievidzi otvorili kurzy pre škôlkarov

Po uvoľnení opatrení pokračujú prievidzskí predškoláci v kurze korčuľovania. Tréningy vedú skúsení tréneri.

Ilustračný obrázok k článku Chcete naučiť deti korčuľovať? V Prievidzi otvorili kurzy pre škôlkarov
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Predškoláci z materských škôl (MŠ) v Prievidzi sa opäť začali učiť korčuľovať. Absolvovanie kurzu, ktorý dopĺňa edukačný proces v oblasti zdravia a pohybu, im umožnila vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Skúsení tréneri

„Mesto aj v tomto roku vyčlenilo finančné prostriedky, ktoré sú určené MŠ na športové aktivity detí. Predškoláci tak môžu opäť absolvovať korčuliarsky kurz, počas ktorého môžu prekonávať strach z kĺzavého pohybu," uviedol Ďureje.

Na kurze podľa neho deti získajú istotu v korčuľovaní, naučia sa zvládnuť pád bezpečne a bez plaču, a to všetko pod dozorom skúsených trénerov Mestského športového hokejového klubu mládeže Prievidza. Dejiskom kurzu je zimný štadión v Prievidzi.

Správy z hornej Nitry

Špeciálne pomôcky

„Deti počas korčuliarskeho kurzu využívajú špeciálne pomôcky ako korčule, ochrannú prilbu, chrániče na kolená, chrániče na zápästia, pevné rukavice, ktoré zakúpilo mesto," pripomenul Ďureje.

Korčuliarsky kurz určený pre deti v predškolskom veku malo mesto realizovať už v závere roka 2021. Rozhodnutím Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR z 29. novembra 2021 bol upravený režim vyučovania škôl a školských zariadení, čím došlo k prerušeniu týchto aktivít. Po ich obnovení by mal kurz potrvať do 31. apríla.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM