Katarína Vlčková Správy

Chátrala 30 rokov a teraz je tomu koniec: Rekonštrukciu zobrali do rúk dobrovoľníci

Dobrovoľníci sa pustili do obnovy navštevovanej výhľadne v Lesoparku. Toto atraktívne miesto s parádnym výhľadom na Prievidzu dostane krajšie kontúry aj vďaka nim.

Ilustračný obrázok k článku Chátrala 30 rokov a teraz je tomu koniec: Rekonštrukciu zobrali do rúk dobrovoľníci
Zdroj: Dnes24.sk

Výhľadňa v Lesoparku ponúka pohľad na Veľkú a Malú Lehôtku i Hradec. Tridsať rokov však chátrala bez obnovy, čo sa podpísalo na žalostnom stave konštrukcie. Iniciatívu na jej záchranu sa rozhodla zobrať do rúk skupina dobrovoľníkov zo združenia Spolu sme Prievidza.

Opravy sa dočká konštrukcia, pribudnú stoly a lavičky

„Potrebujeme zrekonštruovať samotnú konštrukciu výhľadne, niektoré jej časti sú do takej miery skorodované, že si vyžadujú výmenu a nevyhnutné sú ochranné nátery konštrukcie. Ďalej plánujeme opravu stolov a lavičiek, nové značenie a osadenie informačnej tabule,“ vymenúva Michal Dobiaš, predseda združenia Spolu sme Prievidza a poslanec MsZ.

Výhľadňu navštevuje mnoho ľudí

„Na aktivitách sa už teraz podieľa približne 20 dobrovoľníkov. Od neďalekej reštaurácie budú osadené nové smerové tabule, ktoré upozornia návštevníkov na výhľadňu. Podľa našich zistení výhľadňu v lete navštívi približne 80 ľudí denne. Domnievame sa, že po rekonštrukcii môže počet ešte významne narásť,“ dodal na záver Michal Dobiaš.

Sprístupnená už toto leto

Vynovená rozhľadňa by Prievidžanom mala začať slúžiť už toto leto. Podľa Dobiaša dobrovoľníci stihli upraviť okolie, odstránili buriny a odpadky a na rad môže prísť samotná obnova konštrukcie.

„Náklady odhadujeme na približne 6 000 eur. Prvých 1 500 eur sa nám podarilo získať prostredníctvom Nadácie Orange,“ priblížil Dobiaš.

Foto: Michal Dobiaš

Dobrovoľníci skrášlia výhľadňu v Lesoparku
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM