Rôzne

Cestujúci sa potešia: Autobusy sa od tohto dátumu vrátia do normálu

Trenčiansky kraj reaguje na uvoľňovanie opatrení súvisiacich so šírením koronavírusu zmenou režimu prímestskej autobusovej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci sa potešia: Autobusy sa od tohto dátumu vrátia do normálu
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Vláda Slovenskej republiky prijala štvrtú fázu uvoľňovania opatrení súvisiacich s ochorením COVID-19. Jedným z nich je aj otváranie materských a základných škôl od 1. júna 2020. Trenčiansky samosprávny kraj informuje, že reaguje na uvoľňovanie opatrení súvisiacich so šírením koronavírusu zmenou režimu prímestskej autobusovej dopravy.

Návrat k štandardu

TSK sa v nadväznosti na túto situáciu rozhodol ukončiť režim premávania prímestskej autobusovej dopravy počas pracovných dní ako počas letných prázdnin, a to k 31. máju 2020.

„Prímestská autobusová doprava bude od 1. júna 2020 premávať v štandardnom režime pracovných dní, respektíve v režime školského vyučovania. Župa sa touto zmenou snaží zabezpečiť dopravu detí a žiakov do základných a materských škôl, ale tiež ich rodičov do práce,“ povedal vedúci Odboru dopravy Úradu TSK Radovan Hladký.

S rúškami

V záujme ochrany zdravia širokej verejnosti platí aj naďalej vstup do autobusov len s použitím rúška, prípadne iného prekrytia úst a nosa. Doplnil TSK.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM