Martin Štěpánek Kultúra

Cestujúci sa nestačili diviť: Uprostred stanice si mladí rozložili spoločenské hry

Poslednú nedeľu partia mladých aktivistov z Prievidze a okolia sa rozhodla stráviť svoj čas inak, než zvyčajne. Pri príležitosti 25-hodinového dňa zorganizovali teda podujatie „60 minút zadarmo: Ako ich využiješ?“ na prievidzskej autobusovej stanici.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci sa nestačili diviť: Uprostred stanice si mladí rozložili spoločenské hry
Zdroj: Dnes24.sk

„Celá akcia sa niesla v duchu motta: Dostal si hodinu zadarmo, nezabiju nadarmo,“ informoval organizátor inovatívneho podujatia Jakub Pediač.

Počas tejto akcie mladí ľudia hrali v centre autobusovej stanice v Prievidzi rôzne spoločenské hry a diskutovali o rôznych nových nápadoch na podujatia, ktoré by oživili kultúru v meste a život študentov.

Zvedavé pohľady na šiestich mladých študentov hrajúcich spoločenské hry na stanici vyvolala u okoloidúcich zaujímavé reakcie. „Bolo krásne sledovať, ako každý, kto kráčal okolo, hľadal pohľadom na nás dôvody a argumenty, čo tam vlastne hľadáme a čo máme v úmysle. Asi najlepšie ale boli autobusy, z ktorých väčšina mala veľký problém vytočiť zákrutu vedľa nás. Aby aj nie, keďže väčšina šoférov sa nepozerala na bok, ale na nás. Niektorí dokonca zatrúbili,“ informoval záverom organizátor Jakub Pediač.

Foto: Jakub Pediač

60 minút zadarmo: Ako ich využiješ?
11
Galéria
Foto: Martin Štěpánek / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM