Katarína Oravská Samospráva Samospráva

Centrálna mestská parkovacia zóna prechádza úpravami: Po novom sa bude dať zaplatiť aj cez sms

Viacerými úpravami prešla a ešte prejde centrálna mestská parkovacia zóna v Prievidzi. Zmeny reflektuje požiadavky a potreby obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Centrálna mestská parkovacia zóna prechádza úpravami: Po novom sa bude dať zaplatiť aj cez sms
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Viacerými úpravami prešla a ešte prejde centrálna mestská parkovacia zóna (CMPZ) v Prievidzi. Týkali sa rušenia i zaradenia parkovacích miest do CMPZ, a to aj na parkovisku na Dlhej ulici, kde vodiči doposiaľ platili parkovné samostatne. O tieto zmeny prostredníctvom doplnku aktualizovali prievidzskí mestskí poslanci na svojom rokovaní 11. augusta Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území mesta Prievidza.

„Doplnok reflektuje požiadavky a potreby jednotlivých obyvateľov, čiže aj požiadavky miesta. Týmto doplnkom sa vlastne v zóne A obmedzil počet parkovacích miest o 12. Čo je však významné, v zóne D – Nábrežie sv. Cyrila je plus šesť miest a parkovisko na Dlhej ulici za Rozvojom, ktoré bolo doteraz regulované rampou, bude súčasťou systému parkovacej centrálnej zóny,“ uviedol vedúci právnej kancelárie Mestského úradu v Prievidzi Róbert Pietrik.

Parkovisko na Dlhej ulici s kapacitou 108 miest patrí k najväčším v širšom centre mesta. Doposiaľ je tu rampový systém a vodiči po predložení lístka platili parkovné obsluhe parkoviska. Po novom ho budú môcť zaplatiť prostredníctvom sms správy či jednorazovej parkovacej karty, ktorú si môžu zakúpiť na označených miestach. Zmena vstúpi do platnosti 1. septembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM