Daniel Palacka Kultúra

Čarovná vianočná atmosféra OBRAZOM: Pozrite, ako zahájili Vianoce v Bojniciach

Tak ako každoročne aj tento rok si Kultúrne centrum Bojnice pripravilo pre občanov, ale aj všetkých návštevníkov krásny mikulášsky program. Na Hurbanovom námestí v Bojniciach bolo poriadne rušno. Pozrite, čo sa tu dialo!

Ilustračný obrázok k článku Čarovná vianočná atmosféra OBRAZOM: Pozrite, ako zahájili Vianoce v Bojniciach
Zdroj: Dnes24.sk

Na námestí hrali koledy, potom spieval vianočné pesničky Zbor sv. Martina, ktorý mal v tento podvečer niekoľko vystúpení. Ľuďom sa prihovoril primátor mesta František Tám, zaželal všetkým, aby zasadli ku štedrovečernému stolu v zdraví a pohode so svojimi najbližšími.

Rozsvietenie stromčeka sprevádzali koledy a primátorský punč

„Som veľmi rád, že naši spoluobčania, ale ako vidím aj obyvatelia okolitých miest, dnes prišli v hojnom počte na Hurbanovo námestie na toto tradičné adventné stretnutie, aby sme spoločne strávili tento piatkový večer. Aby sa všetci stretli so svojimi známymi, susedmi pri primátorskom vianočnom punči a vypočuli si vianočné piesne v podaní Speváckeho zboru sv. Martina.“ uviedol primátor mesta.

Ako ďalej uviedol, deti sa mohli tešiť na krásne divadielko a príchod Mikuláša, ktorého sprevádzal čert s anjelom. „Nakoniec sme všetci spolu pri tónoch Tichej noci rozsvietili v Bojniciach vianočný stromček,“ povedal primátor Bojníc.

Podujatie sa určite páčilo aj návštevníkom. „Chodím sem každoročne a vždy som veľmi spokojná. Dnešný večer tu bolo neskutočne veľa ľudí, vo vnútri v teple sa deti tešili z divadielka a potom z vtipného Mikuláša, ktorý mal pre všetky deti malé prekvapenie," povedala Jarka (32).

"My, dospelí, sme medzi tým čakali vonku a zohrievali sa pri výbornom punči, počúvali zbor, potešili sa dekoráciami, poobzerali výzdobu v kultúrnom centre – majú tam krásny vyrezávaný betlehem a čakali na zažatie stromčeka. Celá atmosféra bola taká vianočná, len čo mi chýbalo bol sniežik, ale posledné roky je Perinbaba tvrdohlavá,“ uviedla Martina (35).

Pre deti bol pripravený bohatý program

„Sme veľmi radi, že ľudia oceňujú našu snahu a prišli dnes v takomto hojnom počte. Pre detičky sme prichystali divadlo Gulliverove Vianoce, potom sme zariadili, aby dobrým deťom odovzdal balíčky Mikuláš aj s pomocníkmi. Vystúpenie Speváckeho zboru sv. Martina s vianočnými koledami dodalo celému podujatiu tú pravú vianočnú atmosféru,“ uviedla Milka Belianska, riaditeľka Kultúrneho centra Bojnice (KCB).

„Primátor ako každoročne podával svoj vianočný punč a nakoniec sme spoločne rozsvietili mestský vianočný stromček. Krásny pohľad bol na rozžiarené očká detí, ktoré sa tešili z prskaviek. O týždeň v nedeľu pokračujeme v Dubnici,“ uzavrela riaditeľka KCB.

Spýtali sme sa aj Kristínky (5) ako sa jej páčilo a či jej Mikuláš aj niečo doniesol: „Dobre. Čert bol strašidelný, ale maminka ma schovala. Dostala som veľký balíček od Mikuláša. Mikuláša asi niečo bolelo, lebo chodil taký pokrčený.“

Organizátori aj prítomní zhodnotili akciu, ktorá sa konala 5. decembra za veľmi vydarenú a už sa tešia na ďalší ročník s novými prekvapeniami.

Vianoce v Bojniciach
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM