Zuzana Vajayová Iné športy

Brázdová a Dušička majstrami Slovenska v karate

Víťazi slovenského pohára Ema Brázdová a Samuel Dušička zo Športovej školy karate Prievidza potvrdili svoje kvality a získali titul majstra Slovenska. Sedem reprezentantov trénujúcich v Centre voľného času Spektrum sa s celkovou medailovou bilanciou

Mesto Partizánske sa v sobotu, dňa 19. mája stalo hlavným mestom karate. V mestskej športovej hale sa zišlo 455 pretekárov zo 60 klubov Slovenska. Z prievidzskej športovej školy karate sa na slovenský šampionát detí v karate z postupových súťaží prebojovalo 7 karatistov.

V šestnásť člennej konkurencii mladších kadetiek si Ema Brázdová dokázala poradiť so všetkými svojimi súperkami a bezchybným výkonom po minuloročnom bronze získala titul majsterky Slovenska v kata. V tej istej kategórii s ňou bojovala aj Nikoleta Merašická, ktorá po roku tréningu naberala skúsenosti s omnoho ostrieľanejšími pretekárkami. Majstrom Slovenska v kata sa z pomedzi dvadsiatich dvoch chlapcov stal Samuel Dušička. Dušička pridal striebro v kategórii kumite chlapcov do 24 kg, keď vo finále prehral po remíze 3:2 na zástavky.

Ďalšie cenné kovy pridali Michal Zaťko a Sylvia Mišeje v kumite. Michal bol v zápase o postup do finále príliš opatrný, čo sa mu nevyplatilo a prehral o jediný bod. Po radách kouča však svojho súpera v boji o bronz prevalcoval. Sylvia Mišeje postupovala v pavúku rýchlo. Svoju prvú súperku deklasovala po sedemnástich sekundách troma kopmi na hlavu 9:0. V semifinále sa jej až tak nedarilo a súperka ju odprevadila do repasáže, kde zvíťazila.

Na Majstrovstvách SR v Partizánskom sa zároveň vyhlasovali víťazi Slovenského pohára. Samuel Dušička sa stal víťazom bodovacej súťaže ako v kata tak aj v kumite 5 až 7 ročných chlapcov do 24 kg. Ema Brázdová – ocenená v rámci grantového programu Talent Novej Európy, zvíťazila vysokým náskokom v kategórii mladších kadetiek.

„Som veľmi rada, že sa naším zverencom podarilo nielen zvíťaziť v Slovenskom pohári ale pridať aj dva tituly Majstra Slovenska. V kútiku duše sme mysleli, že sa nám podarí priniesť viac medailí, želiezkom v ohni bola totiž Romanka Oboňová, ktorá z pohárových súťaží pravidelne nosila medaile. V kata nečakane vypadla v úvodnom kole, v kumite dva zápasy vyhrala, o finále prehrala o bod a o bronz po remíze tesne o zástavku tiež prehrala. Musím ju pochváliť, tak ako aj ostatné deti, ktoré nás reprezentovali, pretože po tak krátkom čase trénovania sa dokázali prebojovať medzi slovenskú špičku karate. Zaťko a Mišeje sú septembroví náboristi, Oboňová s Merašickou sú náboristkami z otvorenia ŠŠK Prievidza. Som veľmi šťastná, že sa nášmu klubu darí a dúfam, že na budúcoročných MSR detí budeme ešte úspešnejší. Za všetkými úspechmi stojí obetavá práca trénerov, za čo im chcem touto cestou poďakovať. Veľké ďakujem ďalej patrí Nadácii pre zdravie, vzdelanie, kultúru a šport regiónu Hornonitrianskych baní Prievidza za sponzorský dar vo výške 300 EUR, ktoré použijeme na štartovné detí. O dva týždne nás čakajú MSR družstiev, kde naše mesto budú prezentovať nové družstvá vyskladané z nových tvárí zo septembrového náboru,“ doplnila vedúca klubu ŠŠK Prievidza Dušana Čierna.

Zdroj: ŠŠK Prievidza (www.karate-prievidza.sk) Foto: Ivan Valko

Majstrovstva Slovenska
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM