Dagmara Plevková Správy

Bojnický zámok sa zahalí do tmy: Čo sa bude diať?

Iste ste zvyknutý, že pri pohľade na horizont kúpeľného mesta Bojnice vystupuje do popredia majestátny Bojnický zámok. 19. marca však pri pohľade na horizont Bojníc zostane po zámku len neosvetlené miesto.

Ilustračný obrázok k článku Bojnický zámok sa zahalí do tmy: Čo sa bude diať?
Zdroj: TASR

Bojnický zámok sa 19. marca na 60 minút ponorí do tmy. Slovenské národné múzeum (SNM) – Múzeum Bojnice sa tak vypnutím vonkajšieho osvetlenia zámku v čase od 20.30 do 21.30 h zapojí do celosvetovej kampane pod názvom Hodina Zeme.

Cieľom iniciatívy Svetového fondu na ochranu prírody je upriamiť pozornosť na otázky globálneho otepľovania a svetelného znečisťovania. Hodina Zeme patrí medzi najväčšie celosvetové akcie so zapojením širokej verejnosti. Spolupatričnosť vyjadruje každoročne zhasnutím svetiel viac ako miliarda ľudí na celom svete.

SNM – Múzeum Bojnice sa do tejto iniciatívy zapája pravidelne už niekoľko rokov. Osvetlenie Bojnického zámku múzeum na podporu ekologického projektu zhaslo prvýkrát v roku 2010. TASR o tom informovala kultúrno-propagačná manažérka SNM – Múzea Bojnice Petra Gordíková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM