Rôzne

Bojnické reštaurácie majú po lockdowne OTVORENÉ: Ako sú na tom so zákazníkmi?

Opatrenia sa uvoľňujú a svoje brány otvorili aj reštauračné zariadenia. Hostia sa do interiérov vracajú opatrne, zhodli sa bojnickí reštauratéri.

Ilustračný obrázok k článku Bojnické reštaurácie majú po lockdowne OTVORENÉ: Ako sú na tom so zákazníkmi?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Hostia sa do interiérov reštaurácií v Bojniciach vracajú opatrne. S opatreniami a preukazovaním potvrdení o očkovaní či prekonaní ochorenia COVID-19 problém nemajú. Zhodli sa na tom oslovení majitelia reštaurácií v kúpeľnom meste.

Muzika restaurant

„Hostia prišli dovnútra, bolo ich veľmi málo, pripisujem to skorému januárovému termínu. Keď bol lockdown, neboli turisti, je to čas pre domácich hostí. Väčšinou sú všetci doma, sú prázdniny. Nepripisujem to nezáujmu, skôr termínu a tomu, že turistický ruch je stále zastavený," skonštatoval pre Andrej Lednický z Muzika restaurant.

Problém s preukazovaním potvrdení podľa neho reštaurácia nezaznamenala už od začiatku, Lednický to pripisuje tomu, že podnik je skôr tradičnou mestskou reštauráciou, väčšinou tam majú stálych hostí.

Jedna z bojnických reštaurácií zostala počas predchádzajúcich týždňov zatvorená. „Na sociálnych sieťach aj pred lockdownom sme propagovali, že chceme robiť jedlo do taniera. Skúšali sme aj rozvoz, aj okienkový predaj počas prvej a druhej vlny. Aj sa už darilo, nebolo to však to, čo sme chceli robiť. Jedlo zabalíme i teraz, ale nie je to gro našej činnosti," priblížil Lednický.

Viac správ zo Slovenska

V reštaurácii boli podľa neho nastavení, že nechajú celý január ešte zatvorené, no povedali si, že 3. januára prídu do roboty. „Prognóza nám vyšla. Postupne sa budeme rozbiehať tak, aby sme boli pripravení na apríl, máj," dodal.

Alej Bojnice

Otvorenie interiéru pre hostí ocenil i Marek Karaka z reštaurácie Alej Bojnice. „Aj keď sme potrebovali veľa vecí postíhať na otvorenie, je to príjemné. Je to krajšie, ako zabaliť jedlo do obalu. Práce bolo celkom dosť a uvidíme, čo bude ďalej," povedal Karaka.

Reštaurácia podľa neho uplynulé týždne fungovala cez okienkový predaj. „Nemôžeme sa sťažovať, že by bolo práce málo. Zamestnanci mali činnosť, zarábali sme pre nich peniaze," doplnil. Reštaurácia nezaznamenala väčšie problémy pri kontrolovaní potvrdení u hostí, aj keď jeden prípad „provokatéra“ podľa Karaku zaznamenali.

Správy z hornej Nitry

Pod Klenbami

Cez okienkový predaj fungovala aj Bojnická reštaurácia pod Klenbami. „Ľudí je určite menej ako predtým, keďže nie sú ešte zvyknutí na to, že sa interiér otvoril. Okienkovým predajom sme určite prišli o veľa zákazníkov i pokles tržieb bol značný," dodala Michaela Hornová.

Lednický podľa svojich slov očakáva, že príde ďalšie sprísnenie opatrení, dúfa však, že to bude počas januára a februára, keď nie je veľa hostí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Bojníc a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM