Zuzana Vajayová Rôzne

Bojnická zoo vrcholí s prípravami

Tohtoročná letná sezóna sa v Bojnickej zoo oficiálne začne v utorok 1.mája. Prípravy na tento špeciálny deň však vrcholia už teraz a celý deň sa bude niesť v duchu narodeninovej párty pre dve slonice, ktoré sa v uplynulých dňoch dožili krásnych 30 ro

Návštevníci bojnickej zoo sa môžu tešiť aj na nové veľkorozmerné terárium s africkými skalami, kde svoj domov nájdu korytnačky, jaštery, ako aj ďalšie plazy a živočíchy. Pripravená je aj expozícia minicicavcov žijúcich v dutine kmeňa typicky afrického stromu – baobabu.

Novinkou v Zoo Bojnice je aj expozícia piatich surikát vlnkavých. Tieto malé africké šelmy dostali dočasné ubytovanie v priestoroch vstupu do pavilónu slonov, pričom vonkajší výbeh osídlia už o niekoľko dní.

Bojnická Zoo je najstaršou zoologickou záhradou na Slovensku. Pre verejnosť bola prvýkrát otvorená v roku 1955. V súčasnosti sa rozkladá na ploche 41 ha, z čoho expozičnú časť tvorí cca 20 ha. Počet druhov chovaných v zoo je najväčší zo všetkých slovenských zoologických záhrad – v súčasnosti tu žije celkovo 376 druhov zvierat v počte 3020 jedincov.

V roku 2003 sa Zoo Bojnice stala členom najprestížnejšej Svetovej asociácie zoologických záhrad a akvárií (WAZA – World Association of Zoos and Aquariums), ktorá združuje približne 250 elitných svetových zoo.

Zdroj: Prievidza24 / TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM