Samospráva

Bojnická spoločnosť ďalej hľadá riaditeľa: Konkurzom neprešla dvojica kandidátov

Mesto Bojnice vyhlási nový konkurz na post riaditeľa Technických služieb. Na čom zlyhali uchádzači?

Ilustračný obrázok k článku Bojnická spoločnosť ďalej hľadá riaditeľa: Konkurzom neprešla dvojica kandidátov
Zdroj: TASR/AP

Technické služby (TS) v Bojniciach sú naďalej bez riaditeľa. Príslušná výberová komisia totiž nevybrala ani jedného z dvoch uchádzačov, ktorí mali o túto funkciu v príspevkovej organizácii mesta záujem. Informáciu vzali na vedomie bojnickí mestskí poslanci na svojom rokovaní vo štvrtok. Samospráva plánuje vyhlásiť nové výberové konanie.

Nedobrá situácia

O funkciu riaditeľa mali záujem dvaja uchádzači. Komisia, ktorá s nimi robila pohovor, neodporučila ani jedného z nich.

„Vieme, že bývalý pán riaditeľ to vzdal už dávnejšie, situácia tam nie je dobrá. Sama som dúfala, že niekoho vyberieme," skonštatovala mestská poslankyňa Antónia Kováčová Píšová.

Závažné veci

Uchádzači na pohovore prezentovali i svoje stratégie rozvoja mestskej organizácie, komisia rovnako skúmala ich manažérske zručnosti. „Jeden kandidát opomenul odpadové hospodárstvo, čo je ťažiskom TS. Ani jeden z kandidátov sa nezaoberal problematikou triedenia odpadov v súvislosti s dopadom na financie. Beriem to ako veľmi závažnú vec,“ ozrejmila ďalej Kováčová Píšová.

Problematikou odpadového hospodárstva a v tej súvislosti fungovania príspevkovej organizácie mesta sa miestni poslanci zaoberajú dlhodobo. Viacerí z nich jej činnosť kritizujú. TS sú bez stáleho riaditeľa už od roku 2019. Post riaditeľa v rámci jedného úspešného výberového konania obsadil vybraný uchádzač začiatkom minulého roka, ten sa neskôr svojej funkcie vzdal. Vedením organizácie dočasne mesto poverilo dlhoročného riaditeľa organizácie Dušana Hnátha. Samospráva sa tiež zaoberá myšlienkou transformácie TS na spoločnosť s ručením obmedzeným.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM