Monika Földešiová Od Vás

Bojnice sa zapojili do celosvetovej akcie

Aj tento rok sa na hodinu vypli mnohé svetlá na Zemi a na celom svete vykonali aj ďalšie environmentálne aktivity pre ochranu klímy. Takto všetci 26. marca 2011 venovali symbolickú hodinu od 20.30 do 21.30 h našej planéte.

(WBN) – Podujatie, ktoré upozorňuje na potrebu šetrenia energiou a hrozbu klimatických zmien, sa po prvý raz konalo v roku 2007 v Sydney. Nadobudlo celosvetový význam a vlani sa doň zapojilo 128 krajín a teritórií. Zhasnutím svetiel sa k podujatiu každoročne prepája viac ako miliardu ľudí na celom svete vo viac ako 6000 mestách a obciach. Organizátorom Hodiny Zeme je celosvetová ochranárska organizácia WWF (World Wildlife Fund), ktorej poslaním je zastavenie ničenia prirodzeného prostredia a vybudovanie budúcnosti, kde ľudia budú môcť žiť v harmónii s prírodou.

Zapojiť sa do tohtoročnej Hodiny Zeme prejavilo doteraz záujem 29 miest a obcí, medzi nimi aj Bojnice. „Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice zhasnutím vonkajšieho osvetlenia národnej kultúrnej pamiatky Zámok Bojnice podporilo myšlienku medzinárodného projektu Hodina Zeme 2011,“ uviedla Petra Gordíková z oddelenia marketingu a služieb SNM v Bojniciach.

Foto: Peter Peniaško P3GUE

bojnice
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM