Rôzne

Bojnice obnovujú informačnú kanceláriu: Pozrite otváracie hodiny

V Bojniciach obnovia činnosť turisticko-informačnej kancelárie. Styčný bod pre turistov bol zatvorený viac ako rok.

Ilustračný obrázok k článku Bojnice obnovujú informačnú kanceláriu: Pozrite otváracie hodiny
Zdroj: TASR

Bojnická samospráva od tohto týždňa obnoví prevádzku turisticko-informačnej kancelárie (TIK). Styčný bod pre turistov v centre cestovného ruchu na hornej Nitre bol zatvorený viac ako rok, a to vrátane minuloročnej letnej turistickej sezóny.

„S uvoľnením prijatých opatrení v súvislosti s ochorením COVID-19 na území Slovenskej republiky sa otvorili možnosti aj pre návštevníkov Bojníc opätovne začať využívať služby cestovného ruchu a gastronómie," uviedol prednosta Mestského úradu v Bojniciach Daniel Palacka.

Plánujú rozšírenie

Služby informačnej kancelárie v polyfunkčnom objekte na Hurbanovom námestí bude pre návštevníkov mesta a regiónu podľa neho poskytovať samospráva od utorka do nedele v čase od 8.00 h do 16.00 h. „Postupne plánujeme rozšíriť poskytovanie služieb na celý týždeň a predĺžiť aj čas poskytovania služieb,“ avizoval.

Pracovníci TIK Bojnice budú záujemcom poskytovať informácie o kultúrnych, prírodných a historických pamiatkach, možnostiach športovania a relaxu, podujatiach, ubytovacích a stravovacích zariadeniach či službách. „Tiež budú ponúkať služby, propagačné materiály, turistické mapy, knihy, suveníry či pohľadnice," doplnil Palacka.

Zostala zatvorená

Všetky informácie o TIK nájdu turisti i na webovej stránke mesta, v dohľadnej dobe mesto spustí i samostatnú stránku TIK Bojnice a nový profil na sociálnych sieťach.

TIK zostala zatvorená od novembra 2018 po tom, ako predchádzajúci nájomca vypovedal zmluvu. Mestskí poslanci sa otázkou prevádzkovania informačného bodu pre turistov zaoberali opakovane. Jedným z riešení malo byť, že by ho prevádzkovala Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horná Nitra – Bojnice. Tá to však odmietla.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

FOTO: Letnú sezónu v Bojniciach otvoril strašidelný sprievod
7
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM