Daniel Palacka Samospráva

Zrušenú stanicu opäť obnovili: Muži zákona to zdôvodňujú takto

V Bojniciach sídli od novembra 2014 štátna polícia. V súčinnosti s mestskou políciou Bojnice by mala zvýšiť bezpečnosť obyvateľ, turistov a majetku v Bojniciach.

Ilustračný obrázok k článku Zrušenú stanicu opäť obnovili: Muži zákona to zdôvodňujú takto
Foto: Daniel Palacka / Zdroj: Dnes24.sk

V budove mestskej polície v Bojniciach sídli od novembra 2014 aj štátna policajná stanica, ktorej úlohou bude zabezpečovať prvý kontakt obyvateľov, turistov Bojníc a okolitých obcí.

Podľa hovorcu krajského riaditeľstva PZ Pavla Kudličku bola policajná stanica v Bojniciach zriadená za účelom ochrany kultúrneho, historického, náučného či oddychovo-relaxačného charakteru mesta. Na území mesta okrem majetku obyvateľov je veľa vzácnych a drahých nehnuteľností od mestských cez štátne (zámok, zoo, kúpele) až po množstvo súvisiacich prevádzok pôsobiacich v turistickom ruchu.

„Bojnice sú strediskom spoločenského života, no najmä cestovného ruchu. Sú považované za rekreačné a kúpeľné stredisko v celoeurópskom meradle a jedno z turisticky najnavštevova­nejších miest na území SR. Ostatné obce sú významné z hľadiska rekreačných a turistických aktivít ako napríklad pešia turistika, agroturistika a cykloturistika, a to najmä pre všetkých obyvateľov regiónu,“ uviedol hovorca.

Vedúcim Obvodného oddelenia policajného zboru Prievidza, policajná stanica Bojnice sa stal nadpráporčík Roman Kmeť. „policajná stanica má na starosti katastrálne územie mesta Bojnice a obcí Kanianka, Opatovce nad Nitrou, Kocúrany a Šútovce.“ dodal hovorca.

Snahou štátnej polície je tak v súčinnosti s príslušníkmi mestskej polície zabezpečiť verejný poriadok, nepretržitú ochranu majetku a bezpečnosť.

Foto: Daniel Palacka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM