Katarína Vlčková Samospráva

Bezpečnejšie ihriská OBRAZOM: Radnica vyčlenila tisíce na dve z nich

Dve ihriská, ktoré žalostne potrebovali opravy sa dočkajú rekonštrukcie. Milovníci športu si tak hru budú môcť vychutnať oveľa viac a hlavne bezpečnejšie. Prečítajte si, ktoré z ihrísk sa dočkajú opráv.

Ilustračný obrázok k článku Bezpečnejšie ihriská OBRAZOM: Radnica vyčlenila tisíce na dve z nich
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa radnice sa v meste začnú realizovať rekonštrukcie ďalších dvoch športovísk na sídlisku Píly a Zapotôčky, konkrétne na Ulici Malookružnej a na Ľ. Ondrejova. Víťazom verejného obstarávania sa stala firma Strabag, ktorá má uskutočniť opravy oboch ihrísk. Celkovú sumu mesto vyčíslilo na 59 433,86 eur.

„Pôvodné ihrisko na sídlisku Píly malo nevyhovujúce zloženie podložných vrstiev. Vzhľadom na uvedenú skutočnosť bude nevyhnutné aby bol pôvodný materiál vybúraný a odstránený. Následne bude vybudovaný novo upravený asfaltový povrch. Súčasťou rekonštrukcie bude aj osadenie obrubníkov,“ priblížil opravy hovorca Prievidze Michal Ďureje.

Ako pokračoval, z ihriska na Ulici Ondrejova bude odstránený zničený liaty asfalt. „Následne budú zreparované trhliny v podklade a uložené dve nové asfaltové vrstvy. Súčasťou projektu je aj úprava spádu povrchu ihriska, ktoré zabezpečí odvodnenie športovej plochy,“ dodal.

Ihriská v dezolátnom stave prejdú opravami
4
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM