Katarína Vlčková Správy

Bezdomovci začínajú obsadzovať vchody v bytovkách: Ako tomu podľa mestských policajtov zabrániť?

Ochladzuje sa, čo pociťujú aj bezdomovci v Prievidzi. Podľa mestskej polície sa čoraz častejšie schovávajú pred chladom vo vchodoch a chodbách. Mestská polícia radí, ako to zamedziť.

Ilustračný obrázok k článku Bezdomovci začínajú obsadzovať vchody v bytovkách: Ako tomu podľa mestských policajtov zabrániť?
Zdroj: Webnoviny.sk

Náčelník mestskej polície Ľubomír Pomajbo informoval, že na dispečing zaznamenali množstvo oznámení o výskyte a prespávaní cudzích osôb – najčastejšie bezdomovcov na chodbách a v priestoroch bytoviek. Mestská polícia preto upozorňuje na tento problém a žiada o spoluprácu.

Znepríjemňujú život obyvateľom

„Vo väčšine prípadov ide o osoby, ktoré sú značne pod vplyvom alkoholu a preto nevyužívajú ubytovacie možnosti ponúkané mestom Prievidza, alebo podnapité osoby, ktoré vzhľadom na svoj stav nie sú schopné dopraviť sa do miesta bydliska. Zistenie výskytu podozrivého, páchnuceho a často nebezpečného indivídua na ceste k svojmu bytu určite nepatrí medzi príjemné zážitky. Nezriedka takíto návštevníci znečistia priestory domov či okolie svojimi výkalmi, zvratkami či inými telesnými tekutinami alebo sa dopúšťajú priestupkov proti majetku krádežami zariadenia domov alebo majetku obyvateľov,“ priblížil náčelník MsP.

Užitočné rady

Ako pokračoval, mestská polícia vyzýva k obozretnosti a ponúka niekoľko rád ako neželaným návštevníkom zamedziť vstup.

  • vchody bytových domov a spoločných priestorov zamykajte aj počas dňa, nielen v nočných hodinách,
  • skontrolujte uzavretie dverí samozatváracím zariadením, v zime nie vždy spoľahlivo účinkuje,
  • všímajte si cudzie, podozrivé osoby vo vchode či okolí domu,
  • žiadajte susedov, aby zamykali a zatvárali vstupné dvere,
  • bez overenia dôvodu vstupu nevpúšťajte do vchodu neznáme osoby,
  • v prípade zistenia podozrivej osoby informujte Mestskú políciu!

Skúšal vylomiť dvere

Na záver Pomajbo upozorňuje, že zaznamenali aj pokusy o násilné vniknutie do vchodov. „Podozrivá osoba za pomoci skrutkovača skúšala vylomiť vchodové dvere. Mestská polícia preto žiada obyvateľov o spoluprácu. Buďte všímaví k svojmu okoliu a v prípade zistenia podozrivých skutočností vec neodkladne oznámte na číslo 159,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM