Rôzne

Banícky jarmok v Prievidzi opäť NEBUDE: Mesto vysvetľuje dôvody

Ak ste sa tešili, že si vychutnáte atmosféru obľúbeného podujatia, musíte si počkať. Ani v roku 2021 sa jarmok v Prievidzi nekoná.

Ilustračný obrázok k článku Banícky jarmok v Prievidzi opäť NEBUDE: Mesto vysvetľuje dôvody
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Banícky jarmok v Prievidzi nebude ani tento rok. K zrušeniu podujatia, ktoré sa koná vždy v septembri, samospráva pristúpila v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Argumentuje, že rovnako postupujú i iné mestá na Slovensku. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Nečitateľná situácia

„Samospráva k zrušeniu jarmoku pristúpila z dôvodu aktuálne platných nariadení a ťažko predvídateľnej epidemiologickej situácie počas nadchádzajúcej jesene," uviedol Ďureje.

Podľa aktuálne platných nariadení podľa neho nie je povolené organizovanie hromadných podujatí s kapacitou väčšou ako 1 000 návštevníkov, pričom Banícky jarmok vo zvyčajnom formáte výrazne presahuje tento počet a jeho hlavný program navštívi v jednom čase 3 000 až 5 000 ľudí.

„Organizovanie podujatia s obvyklým programom preto nie je možné, bolo by porušením aktuálne platných protiepidemických opatrení a súvisiacich nariadení," doplnil.

Správy z hornej Nitry

Potrebná príprava

Veľké kultúrno-spoločenské podujatia, príležitostné trhy, ale aj kultúrne programy organizačne pripravujú niekoľko mesiacov pred ich konaním. „To je v období aktuálne pretrvávajúcej neistoty a ťažko predvídateľného vývoja ďalšou okolnosťou, pre ktorú sa definitívne rozhodlo o tom, že sa podujatie tento rok neuskutoční," ozrejmil hovorca mesta.

K rušeniu tradičných podujatí podľa neho pristúpili aj iné mestá a obce Slovenska, mimo iného Trnava, Mošovce či Banská Bystrica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM