Rôzne

Baníci sa pripravujú na život po prepustení: Hlásia sa do projektu rekvalifikácie

Funguje už vyše roka. Do rekvalifikácie sa zapojila takmer stovka zamestnancov baní na hornej Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Baníci sa pripravujú na život po prepustení: Hlásia sa do projektu rekvalifikácie
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Do projektu rekvalifikácie sa na hornej Nitre zapojila takmer stovka zamestnancov baní, ktorých sa dotkol postupný útlm ťažby uhlia. Možnosť rekvalifikácie získali vďaka národnému projektu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Projekt

Ako informovala Andrea Fraňová z odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK, od augusta 2020, keď bol projekt podpory zamestnateľnosti v regióne horná Nitra oficiálne spustený, prešlo rekvalifikáciou 59 účastníkov.

„Od októbra tohto roku nastúpilo ďalších 21 ľudí a približne rovnaký počet by mal nastúpiť aj budúci mesiac. Momentálne je v projekte aktívnych 32 účastníkov,“ uviedla Fraňová.

Správy z hornej Nitry

Vyšší záujem

Záujem o vstup do projektu je vyšší aj vzhľadom na avizované hromadné prepúšťanie zamestnancov, ktorí pracovali v bani Handlová. Tým opäť ponúka pomocnú ruku TSK.

„K dispozícii je 13 tútorov, v projekte sa uvažuje pre jedného tútora so skupinou maximálne 15 účastníkov, preto sme aj na takýto prípad personálne pripravení,“ povedala Martina Lamačková, vedúca odboru regionálneho rozvoja TSK.

Projekt Podpora zamestnateľnosti v regióne horná Nitra sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Ľudské zdroje. Riadiacim orgánom je Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM