Katarína Vlčková Krimi

Autičkári úradujú aj v našom meste: Kde a aké značky sa kradnú najviac?

Krádeže áut sa nevyhýbajú ani Prievidzi. Prečítajte si, kde všade sa kradne a na aké značky si autičkári robia najčastejšie zálusk.

Ilustračný obrázok k článku Autičkári úradujú aj v našom meste: Kde a aké značky sa kradnú najviac?
Zdroj: Webnoviny.sk

„V roku 2013 bolo odcudzených v Trenčianskom kraji celkovo 171 áut, pričom 51 prípadov bolo objasnených,“ informoval náš portál Prievidza24 hovorca Krajského riaditeľstva polície Pavol Kudlička. Podľa hovorcu prípady krádeží áut oproti roku 2012 mierne klesli. V danom roku bolo odcudzených 176 áut a z toho sa 51 prípadov objasnilo.

A ako je na tom Prievidza? Za rok 2013 ukradli 36 áut, z toho sa 9 prípadov objasnilo. Naopak, v roku 212 zmizlo 31 áut a v 11 prípadoch policajti prípad vyriešili.

Najviac sa kradne vo väčších mestách

Autičkári páchajú krádeže áut hlavne vo väčších mestách. Ako ďalej uviedol, autá miznú aj zo sídlisk a uličiek, čomu nie je inak ani v Prievidzi. Zlodejov ešte stále najviac priťahujú autá značky Škoda, konkrétne Octávie a Fábie.

Pavol Kudlička zároveň upozorňuje vodičov, aby si v aute nikdy nenechávali veci, ktoré by mohli lákať zlodejov. Ide hlavne o doklady, peniaze, peňaženky, tašky, mobily, fotoaparáty, videokamery, oblečenie a podobne. „Pokiaľ si musíte v aute nechať nejaké veci, napríklad pri zastávke na dlhšej ceste, prikryte ich aspoň dekou a parkujte zásadne na stráženom parkovisku. Neparkujte auto na opustenom mieste. Pri každom vzdialení sa od auta ho vždy riadne zamknite,“ upresnil.

Hovorca Krajského riaditeľstva polície zároveň dodáva, že „kombináciou kvalitného elektronického a mechanického zabezpečenia dokážete zlodeja už dopredu odradiť. Po zistení, že došlo ku krádeži vecí z motorového vozidla alebo motorového vozidla ihneď volajte políciu.“

Foto: Ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM