Katarína Vlčková Rôzne

Asociáli v Prievidzi: Títo ľudia znepríjemňujú ostatným život!

Teplé počasie si Prievidžania vychutnávajú. Prechádzky z deťmi a domácimi miláčikmi im však znepríjemňujú osoby, ktoré sa zgrupujú v parkoch na lavičkách a obťažujú okolie.

Ilustračný obrázok k článku Asociáli v Prievidzi: Títo ľudia znepríjemňujú ostatným život!

Obyvatelia sa sťažujú na asociálov, ktorí sa opäť objavujú hlavne v parkoch ako huby po daždi. Celé dni vysedávajú na lavičkách, popíjajú lacné čučo a znečisťujú okolité prostredie. Často sa stáva, že pokrikujú na ľudí a pýtajú peniaze.

„Lokalita parku Skotňa, spolu s ďalšími lokalitami ako napríklad lokality okolo toku rieky Nitry patria medzi tie, kde sa najviac vyskytujú ľudia bez domova,“ povedal pre portál Odkazprestarostu.sk hovorca Michal Ďureje.

Ďureje však konštatuje, že byť bezdomovcom nie je trestné a jediným spôsobom ako zamedziť ich výskytu je privolať mestskú políciu na čísle 159.
„Aj vďaka iniciatíve Parkotvor postupne park Skotňa ožíva. Zo skúsenosti môžeme povedať, že čím navštevovanejšia je nejaká lokalita zo strany slušnej verejnosti, tým ju menej navštevujú asociáli. Tento argument sa nám ukazuje ako pravdivý v lokalite jazierka v Mestskom parku. Po vyčistení jazierka, sa asociáli a ľudia bez domova v tejto lokalite zdržujú v menšej miere. Netreba zabúdať na fakt, že aj ľudí bez domova obťažujú neustále kontroly zo strany mestskej polície. A to je ten správny krok ako postupne vyriešiť tento problém, “ dodal hovorca.

Podľa mestskej polície sa tento problém nedá vyriešiť bez pomoci. Preto vyzýva obyvateľov k nahlasovaniu podnetov, ako napríklad znečistenie verejného priestoru, neslušné obťažovanie, ničenie majetku, vyprázdňovanie sa na verejnosti, pitie a branie drog na verejnosti a podobne, mestskej polícii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM