Katarína Vlčková Krimi

Ako z akčného filmu: Miroslav (28) sa v ukradnutom aute pustil na útek pred políciou a ešte aj nabúral!

Predstavte si, že vám z dvora zmizne auto s takmer prázdnou nádržou. Lupič si do neho natankuje, polícia auto vypátra a začne sa poriadna naháňačka, pri ktorej sa poškodia ďalšie dve autá. A to nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Ako z akčného filmu: Miroslav (28) sa v ukradnutom aute pustil na útek pred políciou a ešte aj nabúral!
Zdroj: Dnes24.sk

V Sebedraží pri Prievidzi zo soboty na nedeľu polícia vypátrala ukradnuté Audi A6, ktoré mal majiteľ odparkované v neuzamknutom dvore.
Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva polície v Trenčíne Elena Antalová, auto malo takmer prázdnu nádrž. „Policajti preto obišli všetky čerpacie stanice, aby upozornili ich obsluhu, že v prípade výskytu uvedeného vozidla majú kontaktovať políciu. Policajtom neskôr o 2: 25 zavolala obsluha čerpacej stanice na ulici Tolstého, že uvedené vozidlo je tam. Hliadka šla okamžite na uvedenú čerpaciu stanicu, ale vodič Audi už z čerpacej stanice odchádzal. Šli za ním po Nábrežnej ulici,“ povedala.

Ako z akčného filmu

Polícia začala so zastavovaním auta. „Vodič však na zastavovanie nereagoval, práve naopak. Zrýchlil a začal unikať smerom na ul. Šulekovu. Tu v zákrute dostal šmyk a narazil do odparkovanej Škody Octavie, ktorá sa po náraze posunula a poškodila ďalšie vozidlo a to Škoda Octavia Combi,“ informovala hovorkyňa.

Audi ostalo po náraze a nehode nepojazdné. Polícia vodiča vyzvala aby vystúpil. „Vodič začal klásť aktívny odpor. Preto boli voči nemu použité v zmysle zákona donucovaciu prostriedky, a to hmaty a chvaty. Policajti následne zistili totožnosť vodiča. Jednalo sa o 28-ročného Miroslava z Banskej Bystrice,“ pokračovala.

Polícia ďalej zistila, že Miroslav bol podozrivý zo spáchania dvoch trestných činov. „Ďalej zistili, že Miroslav má uložený Okresným dopravným inšpektorátom zákaz činnosti až do mája roku 2016,“ dodala Antalová. Dopravný policajt zadokumentoval miesto dopravnej nehody. Podľa polície Miroslava (28) obvinili z krádeže a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Hrozí mu až dvojročné väzenie.

Naháňačka na ukradnutom aute
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM