Martin Valenta Iné športy

3. miesto v Turnaji olympijských nádejí

Posledné kolo Turnaja olympijských nádejí v džude sa konalo v sobotu 11.12.2010 v Martine. Bolo to v poradí už siedme kolo v tejto sezóne. Súťaž je celoročná určená pre mini, mladších a starších žiakov a žiačky.

Džudisti TJ SOKOL Prievidza zbierali body za umiestnenia na jednotlivých turnajoch, ktoré sa im zrátavali a tým každý z nich, ktorí sa zúčastnil na tomto turnaji prispel k bodovému zisku pre našu TJ, čo nás vynieslo na 3. priečku v hodnotení klubov.

Turnaja sa zúčastňovali kluby z Trenčianskeho a Žilinského kraja a to kluby zo Žiliny, Martina, Považskej Bystrice, Dubnice nad Váhom, Vrútok, Nového Mesta nad Váhom a Prievidze. Výhodou turnajov je, že je tu priestor aj pre zaradenie nováčikov, ktorí sa rozhodli pre tento olympijský šport.

**Týmto turnajom sa sezóna 2010 pre našich zverencov skončila a preto mi nedá spomenúť celkovú bilanciu na záver roka s podtónom kritiky určenej predovšetkým ľuďom, ktorí majú na starosť koncepciu športu v našom meste. ** Naši džudisti absolvovali počas roka 2010 neuveriteľných 31 turnajov doma a v zahraničí a domov si priniesli 30× zlato, 37× striebro a 42× bronz, obsadili nepopulárne 8× 4. miesto a 16× 5. miesto. Takmer z každého turnaja si odnášali domov cenné kovy, čím reprezentovali toto mesto a našu TJ.

Priniesť domov z turnaja medailu a vystúpiť na stupeň víťazov je v&nbs p;jude dosť náročné a nie je možné odnášať si 3,4,5, a nebodaj 6 medailí z jedného podujatia. To v tomto olympijskom športe jednoducho nie je možné.

Ale posuňme sa trochu ďalej a položme si otázku ako sa dá zvládnuť 31 krát reprezentovať toto mesto a klub. Možno si každý povie, hádam za prispenia mesta aj v časoch keď je kríza, čo je teraz veľmi frekventované. Nie. Mesto táto reprezentácia nestála ani cent a všetko bolo financované rodičmi pretekárov a ak to finančné možnosti dovolili tak aj z prostriedkov TJ. Celý chod TJ, materiálne či technické vybavenie opäť nestálo mesto ani cent.

**Myslím si, že otázka o akej koncepcii športu sa tu hovorí by bola v tomto prípade na mieste a to vravím o olympijskom športe. Áno určite existuje koncepcia športu ale bolo by vhodné sa zamyslieť na ktoré športy sa vzťahuje. Zo strany starého vedenia mesta nám boli dané prísľuby pomoci našej TJ, čo ale ostalo len v rovine sľubov. Ja len dúfam, že zvolené nové vedenie pod vedením novej primátorky k nám zaujme lepší postoj a veci neostanú len v rovine sľubov. Na záver týmto konštatovaním na lepšie časy chcem poďakovať všetkým našim pretekárom za vynikajúcu reprezentáciu TJ, popriať im a ich rodinám a všetkým fanúšikom športu šťastné a veselé sviatky a Nový rok a všetkým športovcom najmä veľa úspechov v roku 2011 a hlavne čo je pre nich najdôležitejšie bez zranení. ** Ľudovít Škultéty

Celkové výsledky Turnaja olympijských nádejí po 7. kole:

** Mini žiaci:** Matúš Matiaš do 20 kg 3. miesto Samuel Baranovič do 22 kg 2. miesto Alex Guláš do 27 kg 3. miesto Denis Škultéty do 27 kg 1. miesto Timotej Čery do 34 kg 2. miesto

Mladší žiaci a žiačky: Peter Volkov do 30 kg 3. miesto Ján Matiaš do 42 kg 1. miesto Rebeka Bahulová do 34 kg 1. miesto Mária Šimová do 46 kg 2. miesto

Starší žiaci: Matej Škultéty do 45 kg 3. miesto

judo martin 2010
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM