Katarína Vlčková Krimi

Zrážka vlaku a nákladiaku sa neobišla bez následkov: 14 zranených, sanitky + vrtulníky v akcii

Hrozivá zrážka vlaku s nákladným autom si vyžiadala až 14 zranených. Na miesto boli privolaní hasiči, záchranná služba i dva vrtuľníky. Prečítajte si, čo sa vlastne stalo.

Ilustračný obrázok k článku Zrážka vlaku a nákladiaku sa neobišla bez následkov: 14 zranených, sanitky + vrtulníky v akcii
Zdroj: TASR

Ako informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Igor Šenitko, na mieste zasahovalo osem hasičov z Bánoviec nad Bebravou a Partizánskeho. „Hasiči vystrihovali z vlaku zakliesneného rušňovodiča a poskytovali zraneným predlekársku pomoc,“ skonštatoval Šenitko.

Podľa hovorcu operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela, zranenia utrpelo 14 ľudí, ide najmä o zlomeniny, poranenia hlavy a hrudníka. „Všetci boli pri vedomí. Na mieste zasahovali dva záchranárske vrtuľníky a päť pozemných sanitiek, ktoré zranených previezli do nemocníc v Trenčíne, Partizánskom, Bojniciach a Nitre,“ doplnil Chmel.

Pri zrážke vlaku s nákladným autom zasahovali aj dva vrtuľníky. „Privolaná záchranná zdravotná služba ATE poskytla dvom raneným letecký prevoz do nemocnice,“ povedala Zuzana Turočeková z Air – Transport Europe.

Ako pokračovala, vrtuľníky pristáli na poli v blízkosti miesta nehody. „Posádka vrtuľníka privolaná z Nitry prevzala na mieste 70-ročného muža, ktorý cestoval vo vlaku, muž utrpel viacnásobné poranenia hlavy a tváre, bol pri vedomí. Po ošetrení ho preložili na palubu vrtuľníka a previezli do Fakultnej nemocnice Nitra. Trenčianska posádka ošetrila 40-ročnú ženu s poranením dolnej končatiny,“ priblížila Turočeková. Ženu v stabilizovanom stave previezli do Fakultnej nemocnice Trenčín, kde ju podľa Turočekovej odovzdali lekárom Oddelenia úrazovej chirurgie.

Trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová informovala, že bol na mieste aj príslušník Odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou. „Prebehla obhliadka miesta a prvé procesné úkony. S najväčšou pravdepodobnosťou začneme trestné stíhanie pre prečiny všeobecného ohrozenia a ublíženia na zdraví. Príčina a miera zavinenia nehody je v štádiu vyšetrovania,“ uzavrela.

Pozrite si FOTO z miesta nešťastia.

Zdroj: TASR/Dnes24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM