Katarína Vlčková Iné športy

Zostava volejbalového tímu na novú sezónu je jasná: Pozrite si, kto nastúpi

Volejbalový klub Prievidza už pozná svoju zostavu na nadchádzajúcu sezónu. Niektorí hráči zostávajú, pribudnú aj nováčikovia. Prečítajte si, kto všetko nastúpi do tímu...

Ilustračný obrázok k článku Zostava volejbalového tímu na novú sezónu je jasná: Pozrite si, kto nastúpi
Zdroj: Dnes24.sk

Zostávajú

Ako uviedol oficiálny web tímu, zostava volejbalistov bude takáto: Zostávajú Marek Hraňo na poste libera a tak isto aj najvyšší hráč družstva blokár Paťo Šimko, ktorý bude aj nasledujúcej sezóne nastupovať v drese Prievidze. Minulú sezónu hosťujúci hráč Milan Frajt je už po novom hráčom VK. Bude hrať na pozícii univerzála.

„Rátame aj s nahrávačom Danom Mečiarom a napríklad taký Matúš Michalec je hráč o ktorého klub stojí,“ vyslovil sa Igor Mackovič z VK PD.

V tíme ostáva aj Peter Mendel, ktorý síce študuje a pracuje v Bratislave, ale tréningového procesu sa bude podľa klubu zúčastňovať. „Adam Kušnier pracuje, rád vypomôže na tréningoch, ale pôjde len o výpomoc podľa možností. Do tréningového procesu sa budú môcť zapojiť aj naše mladé nádeje – nahrávač Martin Kudra, blokár Filip Mačuha a univerzál Matúš Dubovan,“ povedal Mackovič.

„Do kategórie tých, ktorí zostali z vlaňajšieho tímu patrí Kervin Pinerua. Kervin bol v uplynulom ročníku najúspešnejším hráčom súťaže s priemerom bodov na set 5,38, spolu získal 528 bodov v 98 odohratých setoch! Na blokoch mal percentuálne Kervin najvyššiu úspešnosť v súťaži. A podanie? Jeho 50 bodov z podania stačilo na krásne tretie miesto,“ neskrýval radosť Mackovič.

Matej Kubš zostáva vo VK Prievidza, minulý rok hral na smečiarskom poste, v tomto roku bude libero, podobne ako v reprezentácií.

Definitívny odchod

Definitívne odišli z tímu smečiar Marian Hrušík, smečiar a kapitán Ivo Povrazník, obaja nahrávači Michal Sládeček aj Ivan Valent. Peter Varga – Fišer sa viac venuje beachu a tak nenastúpi v novej sezóne.

Nováčikovia

Nováčikom bude aj Nitrančan Rado Száraz, ktorý prichádza zo Svidníka a v minulej sezóne zabodoval blokom 108 krát, čo bolo najviac v súťaži. Druhý nový blokár je Emerson Rodríguez – reprezentant Venezuely, ktorý je spoluhráč Kervina. Blokový dosah má 32, smečiarsky 350. Nový nahrávač je Carlos Julio Paez.

Podľa Mackoviča sú zatiaľ poslednými novými hráčmi nahrávač Žilinčan Martin Hauer, ktorý prichádza zo Svidníka. Prvým smečiarom v tíme je zatiaľ 24-ročný Jakub Hukel z Havířova, ktorý sezóne 2011/12 odohral časť zápasov za Prievidzu v I.lige.

Foto: volejbal.prie­vidza.net

Tím volejbalistov na sezónu 2014/2015
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM