Katarína Vlčková Správy

Zlepšenie kvality vody na prievidzskej plavárni: Milovníci plávania si svoju záľubu vychutnajú naplno

Začalo sa so zlepšovaním kvality vody v krytom bazéne na plavárni v Prievidzi. Toto výrazné zlepšenie prispieva k návštevnosti bazéna a v neposlednom rade k pôžitku z plávania.

Ilustračný obrázok k článku Zlepšenie kvality vody na prievidzskej plavárni: Milovníci plávania si svoju záľubu vychutnajú naplno
Zdroj: Dnes24.sk

Nový spôsob dezinfekcie vody priaznivo vplýva na jej kvalitu. Vďaka tomu sa znížila potreba úpravy vody chlórom. Voda v bazéne je zdravotne nezávadná a o veľkú časť sa znížilo možné pôsobenie baktérii a vírusov. „Voda je kryštálovo čistá, čo potvrdzujú výsledky laboratórnych rozborov, vykonávaných mesačne,“ povedal hovorca Prievidze Michal Ďureje.

Kvalitnejšia voda pre lepší pôžitok z plávania

Mestská plaváreň prišla s novinkou automatického vyhodnocovania kvality vody. „Zároveň zásadne znižuje obsah chémie vo vode na nevyhnutné minimum. Aj zásluhou tejto novej technológie majú pravidelné kontroly kvality vody výborné výsledky,“ priblížil Ďureje. Voda v bazéne má taktiež automatické regulovanie teploty, ktoré zabezpečuje ideálne prostredie na plávanie, teda 28 °C.

„Aj inováciou technológií prispievajúcich k skvalitneniu vody v tomto obľúbenom mestskom športovisku sa snažíme pritiahnuť k tejto športovej aktivite čo najväčšiu časť verejnosti," povedal Miroslav Procháska, konateľ Technických služieb v Prievidzi.

Plaváreň ponúka svojim zákazníkom jednorázové aj rodinné vstupy a permanentky. Výhodou je, že plavci si môžu zašportovať aj cez víkendy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM