Iné športy

Zlato zo Slovenského pohára len pre Zaťka

Karatisti Športovej školy karate Prievidza pri Centre voľného času Spektrum zbierali prvé body na 1. Kole Slovenského pohára v Sabinove. Na úvodnom kole pre chorobu neštartovalo viacero pretekárov, ale napriek tomu ŠŠK Prievidza výrazne bodovala.

Ilustračný obrázok k článku Zlato zo Slovenského pohára len pre Zaťka
Zdroj: Dnes24.sk

V kata sa najviac darilo Nikolete Merašickej a Samuelovi Dušičkovi, ktorí zhodne získali bronz. O bronz po strate stability prehrala Slavomíra Struhárová. Na trému doplatili v prvom kole aj Lukáš Loch a Michal Zaťko, keď sa obaja v zostave pomýlili a boli diskvalifikovaný. „Pretekárky majú ďalšiu novú skúsenosť, nemôžu podceňovať žiadneho zo súperov, o čom sa mohla presvedčiť Simona Franková. V kata podala veľmi pekný výkon Nikola Jakubechová, ktoré z niekoľkonásobnou medailistkou z MSR Maruniakovou prehrala 1:2, dokonca som si myslela, že Jakubechová zvíťazí,“ doplnila trénerka kata Dušana Čierna.
V kumite plný bodový zisk zo SP zaznamenal karatista roka 2012 Michal Zaťko, keď vo finále porazil rivala Sečkára, zo Žiaru nad Hronom. Po štyri body za zisk bronzu sa postarali Sylvia Mišeje a Matej Kocian. „Bohužiaľ naša výprava sa kvôli chrípke zmenšovala celý týždeň, a pre horúčky museli cestu zrušiť na posledné chvíľe viaceré deti. Dúfam, že sa cez jarné prázdniny dajú do poriadku, aby sme sa mohli riadne pripraviť na ďalšie kolá,“ doplnil tréner kumite Ivan Horniak.

Najbližšie sa karatisti ŠŠK Prievidza, Ján Hudec, Ema Brázdová a trénerka Dušana Čierna predstavia na Svetovom pohári v Poľskej Lodži.

1. kolo SP detí, žiakov a ml. dorastencov Sabinov:

1.miesto Michal Zaťko kumite chlapci – 24 kg
3. miesto Nikoleta Nikusha Merašická kata ml. kadetky
3. miesto Samko Dušička kata ml. žiaci
3. miesto Matej Kocian kumite chlapci – 28 kg
3. miesto Sylivia Mišeje kumite ml. žiačky – 25 kg
5. miesto Slávka Struhárová kata st. žiačky
7. Miesto Lukáš Loch kumite ml. žiaci – 28 kg

ZDROJ: ŠŠK Prievidza, www.karate-prievidza.sk
FOTO: Ivan Valko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM