Iné športy

Zlato pre Brázdovú, striebro pre Hudeca

Talent Novej Európy z Centra voľného času Spektrum Ema Brázdová získala zlato v kata v 1. kole Slovenského pohára kadetov a juniorov v Galante. V kumite do 61 kg získal Ján Hudec striebro.

Ilustračný obrázok k článku Zlato pre Brázdovú, striebro pre Hudeca
Foto: Monika Földešiová

V sobotu 20. októbra sa v galantskej športovej hale zišla kadetská a juniorská špička (14–20 rokov) z celého Slovenska. Súťaž bola zaradená do plánu prípravy na nadchádzajúce 40. Majstrovstvá Európy kadetov a juniorov, ktoré sa uskutočnia vo februári 2013 v Turecku.

Športovú školu karate Prievidza pri Centre voľného času Spektrum reprezentovali traja pretekári. V kata kadetiek 13– ročná Ema Brázdová a 14– ročná Ľudmila Bačíková. Brázdová sa po štyroch vyhratých kolách prepracovala do finále, kde sa stretla s víťazkou opačnej strany pavúka Peškovou z Budokanu Zvolen. Vo finále bola úspešnejšia Ema Brázdová, keď po chybe súperky zvíťazila 3:2. V prvom kole tejto kategórie vypadla s bronzovou medailistkou Ľudmila Bačíková, ktorá už ďalej do bojov nezasiahla.

V kumite sme mali zastúpenie v podobe Jána Hudeca, ktorému žreb doprial voľný postup do semifinále, kde zdolal Vrabca z Trstenej. Vo finále však podľahol 3:0 Štyriakovi z neďalekého Žiaru nad Hronom.

Pretekári ŠŠK Prievidza sa predstavia najbližšie v Plzni na ďalšom kole Stredoeurópskej ligy karate.

ZDROJ: ŠŠK Prievidza
FOTO: Marcel Rebro, Ivan Valko

Zlato pre Brázdovú, striebro pre Hudeca
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM