Zuzana Vajayová Iné športy

Žiaci Športovej školy karate Prievidza bodovali

Túto nedeľu (24.10.2011) sa v kultúrnom dome v Žiari nad Hronom konalo 1. kolo Stredoslovenského pohára mládeže, ktoré bolo zároveň otvorenými Majstrovstvami Stredoslovenského zväzu karate kadetov a juniorov pre rok 2011. Žiaci ŠŠK Prievidza sa s cel

Súťaže sa zúčastnilo 273 detí z 29 klubov Slovenska. Zlatú medailu vybojovali v kata Ema Brázdová (mladšie kadetky), v kumite Samuel Dušička (mladší žiaci – 24 kg) a Boris Ivanko (mladší žiaci + 24 kg). O bronz sa postarali Tomáš Kubala v kata (mladší kadeti), Romana Árvová (mladšie žiačky + 24 kg) a Tomáš Botka (kadeti do 52 kg) v kumite. Botka sa zároveň nominoval na Majstrovstvá Slovenska.

Všetci pretekári podali solídne výkony. Brázdová si opäť upevnila svoju pozíciu v kata, keď v elimináciách deklasovala svoje súperky 5:0. Vo finále sa stretla so silnou Niznerovou (Rapid Bratislava), ktorú po prvý krát zdolala tesným pomerom 3:2. Veľkým prekvapením sa stal Samko Dušička, ktorý sa prebojoval do finále kumite žiakov do 24 kg. Tesne pred koncom zápasu Dušička dotiahol vedenie súpera kopom na hlavu a v následnom predĺžení zvíťazil vysoko 7:0. Náročné súboje absolvoval aj Tomáš Botka. V prvom kole zvíťazil po remíze a predĺžení na zástavky (hantei). V súboji o postup do finále už toľko šťastia nemal a po viacerých kontaktoch na súpera prehral. V boji o bronz zvíťazil tiež po remíze a predĺžení. Rozhodcovia ocenili jeho súťažné nasadenie a rovnako na zástavky (hantei) zvíťazil. Botka sa bronzom z Majstrovstiev Stredoslovenského zväzu karate nominoval na Majstrovstvá Slovenska kadetov a juniorov, ktoré sa budú konať 3.12. v Trnave. Dovtedy ešte absolvuje dva Slovenské poháre v Galante a Košiciach i medzinárodný turnaj Kachikan cup v Nitre. „Som veľmi rád, že sa mi podarilo získať medailu na takejto súťaži, som vďačný hlavne Kubalovcom a Petrovi Brázdovi za atmosféru a cenné rady počas súťaže,“ opísal svoje pocity Botka.

„Aj napriek rezervám v podaných výkonoch našich pretekárov som s výsledkami veľmi spokojná. Musíme viac popracovať na technike nielen v kata u mladších pretekárov, ale aj v kumite u starších,“ dodala trénerka Čierna. Slovenské ženské karate je na veľmi vysokej úrovni, o čom svedčia výkony Slovenskej kadetskej a juniorskej reprezentácie na nedávnych Majstrovstvách Sveta v Malajzii, kde slovenské pretekárky získali 5 medailí. O tom sa presvedčila šikovná Romanka Oboňová, ktorá po niekoľkých vyhratých turnajoch vypadla v úvodných kolách tejto súťaže. Teším sa, že prehry deti motivujú k ďalšiemu tréningu a zdokonaľovaniu sa. Rovnako som rada, že ich rodičia sú ochotní chodievať s nimi na súťaže a povzbudzujú pri tatami nielen vlastné deti. Ďalej by som sa chcela poďakovať rodine Ivankových a firme SALAMANDER za darovanie vstupných dverí do telocvične ŠŠK Prievidza a Centra voľného času SPEKTRUM. Firmám v našom regióne dávam do pozornosti stále voľnú ponuku generálneho sponzora pre ŠŠK Prievidza so zaujímavým reklamným plnením.“ zdôraznila Čierna.

www.karate-prievidza.sk

Zdroj: Športová škola karate

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM