Kristína Kožiaková Samospráva

Zaujímavý úkaz: V Prievidzi chce poštou voliť trikrát viac ľudí

V Prievidzi narástol počet žiadateľov o voľbu poštou takmer trojnásobne. Informoval o tom prievidzský hovorca Michal Ďureje.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavý úkaz: V Prievidzi chce poštou voliť trikrát viac ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

Takmer trojnásobný nárast žiadateľov o voľbu poštou v rámci tohtoročných volieb do Národnej rady SR zaznamenala v porovnaní poslednými prievidzská radnica.

Kým v roku 2012 požiadalo o voľbu poštou 80 Prievidžanov žijúcich v zahraničí, v tomto roku je to 217. Informoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

„Žiadatelia o voľbu poštou sú nielen z Českej republiky, Rakúska, Švajčiarska, Talianska, Španielska, Veľkej Británie, Dánska či Fínska, ale aj z Nového Zélandu, Kanady, Austrálie i Taiwanu,“ vymenoval Ďureje.

Pri parlamentných voľbách v roku 2010 zaregistrovala prievidzská radnica 83 žiadateľov o tento spôsob hlasovania, v roku 2006 ich podľa slov Ďurejeho bolo len 26.

O voľbu poštou mohli najneskôr do 15. januára žiadať občania SR bez trvalého pobytu na Slovensku a aj tí, ktorí majú v SR trvalý pobyt, ale budú v čase volieb v zahraničí. Parlamentné voľby budú 5. marca.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM